Jermeni, Gruzijci, Irci...Jaki za srpske klubove

Klubovi iz najjače srpske lige nalaze se u teškoj finansijskoj situaciji i veliko je pitanje koliko će moći još da izdrže.

Fudbal 25.04.2012 | 09:38
Jermeni, Gruzijci, Irci...Jaki za srpske klubove

Kvalitete fudbala u srpskoj Superligi je drastično ispod onog koji zahtevaju najjače evropske lige.
Iz godine u godinu u Srbiji se igra sve slabiji fudbal, a u prilog tome idu i rezultati dva najbolja srpska tima u Evropi. Crvena zvezda i Partizan po pravilu sa velikom razlikom i ubedljivo u odnosu na ostale klubove završavaju takmičenje u domaćoj eliti, ali njihov pravi kvalitet se pokaže tek na međunarodnoj sceni.

Već na prvim preprekama u Evropi, "večiti" štucaju i muče se sa rivalima iz Jermenije, Farskih Ostrva, Gruzije, Republike Irske...

Koliko je teška situacija u Superligi, ne samo u smislu kvaliteta, već i finansijskom, potvrđuju reči generalnog sekretara Superlige Branislava Delića.

"Klubovi su pred bankrotom. Problem je finansijska struktura i smatramo da je rešenje u svojinskoj transformaciji", rekao je čelnik Superlige.

Na sastanku Izvršnog odbora Zajednice, koji je održan juče, superligaši su se složili da bi trebalo izađi sa predlogom izmene i dopune Zakona o sportu Republike Srbije, jer je stanje u većini klubova alarmantno.

Dostavljen je i plan mera za revitalizaciju srpskog fudbala, a na njemu su zajedno radili finansijski eksperti i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković. Takođe, povećanje prihoda moglo bi da bude i od TV prava, kladionica, sponzora...

Pored Lazovića, sastanku Zajednice u Staroj Pazovi prisustvovali su predstavnici revizorske kuće BDO BC Eksel.

Komentari / 0

Ostavite komentar