Шукало и Павић у коалицији!

Странка "Напредна Српска" и Демократски народни савез потписаће данас у 13 часова у Међународном прес-центру у Бањалуци споразум о формирању коалиције пред предстојеће опште изборе у Републици Српској и БиХ, сазнаје Пресс РС!

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Шукало и Павић у коалицији!

Како су за овај лист потврдили одлично обавештени извори, споразумом између председника ових странака, Адама Шукала и Марка Павића, предвиђено је да ове две политичке партије на предстојећим општим изборима формирају заједничку листу кандидата за Народну скупштину РС и Парламент БиХ.

- Лидери "Напредне Српске" и Демократског народног савеза сагласни су у томе да је на политичкој сцени Републике Српске потребно увезати партије које припадају опцији политичког центра и које ће дати нову димензију и допринос стабилности Српске.

Коалиционим споразумом предвиђено је да "Напредна Српска" и ДНС формирају заједничке листе кандидата за Народну скупштину РС и Парламент БиХ, док би о подршци кандидатима за председника Српске и српског члана Председништва БиХ требало да се одреде касније.

Наиме, нова коалиција ће ускоро имати састанке са представницима два највећа политичка блока у РС, оним које предводе СДС и СНСД, након чега ће бити донета одлука да ли ће нови политички савез подржати њихове кандидате за ове две функције, или ће се, можда, одлучити да са властитим кандидатима изађу на изборе и за најважније позиције у држави - откривају саговорници “Преса РС”.

Подсећамо, коалициони споразум са ДНС-ом пре двадесетак дана већ је потписао Драган Ђурђевић,
актуелни председник Скупштине општине Бијељина и председник недавно основане Српске радикалне странке.

Након потписивања споразума о заједничком учешћу ове две странке на општим изборима лидер ДНС-а Марко Павић изјавио је да се потписани споразум са СРС-ом односи на јединствене листе за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ, те на заједничке кандидате за председника Српске и члана Председништва БиХ из Републике Српске.



Коментари / 0

Оставите коментар