Šukalo i Pavić u koaliciji!

Stranka "Napredna Srpska" i Demokratski narodni savez potpisaće danas u 13 časova u Međunarodnom pres-centru u Banjaluci sporazum o formiranju koalicije pred predstojeće opšte izbore u Republici Srpskoj i BiH, saznaje Press RS!

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Šukalo i Pavić u koaliciji!

Kako su za ovaj list potvrdili odlično obavešteni izvori, sporazumom između predsednika ovih stranaka, Adama Šukala i Marka Pavića, predviđeno je da ove dve političke partije na predstojećim opštim izborima formiraju zajedničku listu kandidata za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH.

- Lideri "Napredne Srpske" i Demokratskog narodnog saveza saglasni su u tome da je na političkoj sceni Republike Srpske potrebno uvezati partije koje pripadaju opciji političkog centra i koje će dati novu dimenziju i doprinos stabilnosti Srpske.

Koalicionim sporazumom predviđeno je da "Napredna Srpska" i DNS formiraju zajedničke liste kandidata za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH, dok bi o podršci kandidatima za predsednika Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH trebalo da se odrede kasnije.

Naime, nova koalicija će uskoro imati sastanke sa predstavnicima dva najveća politička bloka u RS, onim koje predvode SDS i SNSD, nakon čega će biti doneta odluka da li će novi politički savez podržati njihove kandidate za ove dve funkcije, ili će se, možda, odlučiti da sa vlastitim kandidatima izađu na izbore i za najvažnije pozicije u državi - otkrivaju sagovornici “Presa RS”.

Podsećamo, koalicioni sporazum sa DNS-om pre dvadesetak dana već je potpisao Dragan Đurđević,
aktuelni predsednik Skupštine opštine Bijeljina i predsednik nedavno osnovane Srpske radikalne stranke.

Nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkom učešću ove dve stranke na opštim izborima lider DNS-a Marko Pavić izjavio je da se potpisani sporazum sa SRS-om odnosi na jedinstvene liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH, te na zajedničke kandidate za predsednika Srpske i člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske.



Komentari / 0

Ostavite komentar