Овако ћете остварити своје циљеве

Амбиција, одуство страха и посвећеност три су ствари које су вам довољне да будете успешни у животу. Прочитајте и како.

 

Здравље 25.04.2012 | 09:38
Овако ћете остварити своје циљеве

Реците људима своје планове – И то не само онима са којима радите, већ и породици, пријатељима и колегама. Када сви буду знали колика је ваша воља за успехом имаћете и већу мотивацију.

Тражите оно што желите – Било да је то већа плата или жеља да ваша друга половина нешто промени само изговорите. Не дозволите да вам други „читају“ мисли. Неће их никада прочитати.

Прекините контакт с људима који вас спутавају – Ако имате пријатеља који чини да се осећате лоше или вас тера да радите ствари које вам нису по жељи једноставно га избаците из живота. Проводите више времена с људима који вас подржавају и помажу вам да водите здравији живот у путу ка остварењу циљева.

Знајте шта можете да очекујете од људи – Сви имамо успоне и падове. Разумите мане људи у вашем окружењу и не схватајте све превише лично.

Штедите новац – Гледајте да до тридесете године уштедите довољно новца да можете да отпутујете где сте увек желели или родите дете коме ћете моћи да пружите нормалан живот. Уосталом, све и да немате овакве планове паметно је имати фонд за „црне дане“.

Дозволите себи да будете спотани – Ако вас пријатељи у последњем тренутку позову на викенд ван града, а вама то изгледа као оптерећење у глави – идите! Већ је забавно што сте наједном одлучили. Није лоше некада изненадити самог себе и урадити нешто спотано.

Држите се обавеза – према послу, пријатељима, јачој половини.

Не радите ништа што вас чини несрећном – Сваки посао на ком проводите већину свог времена требало би да побољша ваш живот, а не да вас спутава.

Не рушите мостове– Ако дајете отказ урадите то са стилом. Немојте никада отићи у свађи. Никад се не зна шта сутра носи.

Будите одлучни – Неодлучност не утиче лоше само на вас, већ и људе у вашој околини који неће моћи да се уздају у вас. Научите да верујете својим инстинктима и искуствима и немојте се плашити да верујете у оно што је најбоље за вас.

Опраштајте другим људима – Чак иако нећете рећи у лице некоме да сте му опростили, само сазнање ће вам помоћи да наставите даље. Озлојеђеност не води ка срећним и позитивним осећањима.

Немојте се стресирати све док су ваши ближњи живи и здрави – Једина ствар вредна стреса јесте ако су ваши ближњи у опасности. Следећи пут када будете били нервозни због посла сетите да ништа није вредно тога.

Не мешајте посао са приватним животом – Најважнија ствар у животу је грађење веза са другим људима. Чак иако будете у ситуацији да радите по 10 сати недељно никада то немојте заборавити.

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар