Манекенка умире због соларијума

Желим да нешто добро произађе из моје смрти, поручила је некадашња манекенка којој је остало свега неколико недеља живота.



Здравље 25.04.2012 | 09:38
Манекенка умире због соларијума

Некадашња британска манекенка Деби Гибсон, која данас има 42 године, остала је без ока, што је била цена коришћења соларијума. Наиме, она је са 14 година почела да се кварцује и то одбијајући да користи заштитне наочаре како јој не би остала разлика у боји око очију.

Деби је каријеру почела као тинејџерка, а поред бројних насловница часописа у биографији јој стоји и појављивање у популарној сапуници 'Еаст Ендерс'.

Управо због посла којим се бавила желела је да има леп тен, али данас поручује да ју је то коштало живота јер јој лекарске прогнозе предвиђају још свега неколико недеља живота.

Иако у соларијум не иде још од 2005. године, у априлу 2012. је остала без вида као последица меланома који погађа очи. Годину дана касније, након вести да хемотерапија није успела, хирурзи су јој извадили лево око. Рак је тада већ заузимао половину очне јабучице.

Раније ове године, Деби је морала да се суочи са најгорим могућим вестима - да се канцер проширио и захватио јетру.

Мајка малене девојчице одличила је да отворено проговори о ономе што ју је задесило како би послала поруку девојкама које користе соларијум мислећи на најгори могући начин "неће баш мене".

"Желим да нешто добро произађе из моје смрти", рекла је Деби за Хавингтон пост И додала: "А само сам хтела да поцрним".

 

Коментари / 0

Оставите коментар