Лавров: Ако нападну Русе узвратићемо

Русија ће узвратити уколико интерес њених грађана или сами грађани буду директно угрожени у Украјини, каже руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.

 

Свијет 25.04.2012 | 09:38
Лавров: Ако нападну Русе узвратићемо

Лавров је за "Раша тудеј" рекао да сматра да напад на руске грађане јесте напад на Руску Федерацију и да не види други избор од "одговора у складу са међународним правом".

"Ако будемо нападнути, свакако ћемо одговорити. Ако наши легитимни интереси буду директно нападнути, као у Јужној Осетији, не видим други избор", рекао је Лавров, не прецизирајући да ли ту мисли на Крим.

Говорећи о гомилању трупа на граници са Украјином је истакао да руске трупе нису прешле границу и да су и даље на руској територији.

Лавров је поново оптужио Вашингтон да жели да манипулише ситуацијом и рекао да САД имају великог удела у украјинској кризи.

"Нема разлогда да не верујемо у то да Американци вуку све конце. Индикативно је то што су изабрали тренутак за посету Украјини потпредседника Џоа Бајдена у тренутку наставка операције власти у Кијеву, након што се покретање саме операције догодило након посете шефа ЦИА Џона Бренона", рекао је Лавров.

Нешто пре ових изјава, Лавров је разговарао са америчким државним секретаром Џоном Керијем, који је затражио да "Русија смири реторику".

Кери је Лаврову поручио и да би Вашингтон могао да уведе додатне санкције Русији уколико се не смире тензије у источној Украјини.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

23.04.2014 12:18

Па да, да Русија смири "реторику" да би се они што боље припремили. Мислим да се дошло до краја. Ови су толико безобразни ( УСА и украјински фашисти) да и даље покушавају агресију не процјенивши последице, а оне могу бити катастрофалне.

ОДГОВОРИТЕ