Lavrov: Ako napadnu Ruse uzvratićemo

Rusija će uzvratiti ukoliko interes njenih građana ili sami građani budu direktno ugroženi u Ukrajini, kaže ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

 

Svijet 25.04.2012 | 09:38
Lavrov: Ako napadnu Ruse uzvratićemo

Lavrov je za "Raša tudej" rekao da smatra da napad na ruske građane jeste napad na Rusku Federaciju i da ne vidi drugi izbor od "odgovora u skladu sa međunarodnim pravom".

"Ako budemo napadnuti, svakako ćemo odgovoriti. Ako naši legitimni interesi budu direktno napadnuti, kao u Južnoj Osetiji, ne vidim drugi izbor", rekao je Lavrov, ne precizirajući da li tu misli na Krim.

Govoreći o gomilanju trupa na granici sa Ukrajinom je istakao da ruske trupe nisu prešle granicu i da su i dalje na ruskoj teritoriji.

Lavrov je ponovo optužio Vašington da želi da manipuliše situacijom i rekao da SAD imaju velikog udela u ukrajinskoj krizi.

"Nema razlogda da ne verujemo u to da Amerikanci vuku sve konce. Indikativno je to što su izabrali trenutak za posetu Ukrajini potpredsednika Džoa Bajdena u trenutku nastavka operacije vlasti u Kijevu, nakon što se pokretanje same operacije dogodilo nakon posete šefa CIA Džona Brenona", rekao je Lavrov.

Nešto pre ovih izjava, Lavrov je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, koji je zatražio da "Rusija smiri retoriku".

Keri je Lavrovu poručio i da bi Vašington mogao da uvede dodatne sankcije Rusiji ukoliko se ne smire tenzije u istočnoj Ukrajini.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

23.04.2014 12:18

Pa da, da Rusija smiri "retoriku" da bi se oni što bolje pripremili. Mislim da se došlo do kraja. Ovi su toliko bezobrazni ( USA i ukrajinski fašisti) da i dalje pokušavaju agresiju ne procjenivši posledice, a one mogu biti katastrofalne.

ODGOVORITE