Убио комшију због васкршњих јаја

У Козлуку код Зворника, у дворишту своје куће у којој је живио сам, пронадјен је мртав 81 годишњи Ахмед Хасановић.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Убио комшију због васкршњих јаја

За његово убиство осумњичен је Никола Јосић из Козлука који је синоћ саслушан у Окружном тужилаштву у Бијељини.

Како је БН ТВ изјавила дежурни тужилац  Даница Стјепановић обдукциони налаз је потврдио да је ријеч о насилној смрти те да је Јосић потенцијални осумњичени.

У току је даља истрага а тужилаштво ће данас упутити приједлог за одређивање притвора осумњиченом. Из ЦЈБ Бијељина су саопштили да је овај случај пријављен полицији у понедјељак у 9.20, послије чега су ухапсили Н.Ј. и претресли његову кућу.

Убиству је претходила жестока свађа након чега је Јосић отишао кући по сјекиру и сачекао Хасановића на капији његовог дворишта, потом га убио и отишао, преносе Независне новине.

"Хасановић је био са друштвом на музици у једној кафани, а касније је стигао и Јосић, који је понио васкршња јаја са жељом да почасти комшије поводом васкршњих празника", испричао је неименовани извор за Независне новине.

Додао је да је Јосић дијелио васкршња јаја по кафани и када је дошао до Хасановића почело је вријеђање на националној основи.

"Хасановић му је рекао да не жели од њега ништа и почео га вријеђати на националној основи, говорећи да је Јосићев српски народ протјерао муслимане из Козлука за вријеме рата", истакао је извор, додајући да су након препирке обојица отишли кући.

Сутрадан, истиче извор, Хасановић је нађен мртав у локви крви.Стравично убиство шокирало је становнике Козлука, који истичу да су у посљедње вријеме напети међунационални односи између Бошњака и Срба.

Како кажу комшије, Јосић је човјек сиромах, који живи од пољопривреде, а Хасановић је живио сам.

"Никола воли попити и тежак је када се напије, али никада није правио проблем досад.Ахмету је жена умрла, па је остао сам да живи, а синови су му у иностранству осим једног, који живи негдје ту у близини", испричале су комшије, додајући да су Хасановић и Јосић виђени у недјељу поподне како заједно сједе испред једне кафане и причају.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Антифасиста

23.04.2014 16:24

Јако поуздан овај "неименовани извор" који оправдава убиство старца. Наса срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вцр

24.04.2014 05:24

сиромах је ли а да није и болестан био јадник па уби цовјека која смо ми стока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вцр

24.04.2014 05:29

треба пазити на ове болесне ликове има их много.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаско

26.08.2020 11:11

Ја би јој даво дозивотну казну у притвору нека труне тамо тоје сијопад кој не заслузује овај зраг кој дисе

ОДГОВОРИТЕ