Ubio komšiju zbog vaskršnjih jaja

U Kozluku kod Zvornika, u dvorištu svoje kuće u kojoj je živio sam, pronadjen je mrtav 81 godišnji Ahmed Hasanović.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Ubio komšiju zbog vaskršnjih jaja

Za njegovo ubistvo osumnjičen je Nikola Josić iz Kozluka koji je sinoć saslušan u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

Kako je BN TV izjavila dežurni tužilac  Danica Stjepanović obdukcioni nalaz je potvrdio da je riječ o nasilnoj smrti te da je Josić potencijalni osumnjičeni.

U toku je dalja istraga a tužilaštvo će danas uputiti prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom. Iz CJB Bijeljina su saopštili da je ovaj slučaj prijavljen policiji u ponedjeljak u 9.20, poslije čega su uhapsili N.J. i pretresli njegovu kuću.

Ubistvu je prethodila žestoka svađa nakon čega je Josić otišao kući po sjekiru i sačekao Hasanovića na kapiji njegovog dvorišta, potom ga ubio i otišao, prenose Nezavisne novine.

"Hasanović je bio sa društvom na muzici u jednoj kafani, a kasnije je stigao i Josić, koji je ponio vaskršnja jaja sa željom da počasti komšije povodom vaskršnjih praznika", ispričao je neimenovani izvor za Nezavisne novine.

Dodao je da je Josić dijelio vaskršnja jaja po kafani i kada je došao do Hasanovića počelo je vrijeđanje na nacionalnoj osnovi.

"Hasanović mu je rekao da ne želi od njega ništa i počeo ga vrijeđati na nacionalnoj osnovi, govoreći da je Josićev srpski narod protjerao muslimane iz Kozluka za vrijeme rata", istakao je izvor, dodajući da su nakon prepirke obojica otišli kući.

Sutradan, ističe izvor, Hasanović je nađen mrtav u lokvi krvi.Stravično ubistvo šokiralo je stanovnike Kozluka, koji ističu da su u posljednje vrijeme napeti međunacionalni odnosi između Bošnjaka i Srba.

Kako kažu komšije, Josić je čovjek siromah, koji živi od poljoprivrede, a Hasanović je živio sam.

"Nikola voli popiti i težak je kada se napije, ali nikada nije pravio problem dosad.Ahmetu je žena umrla, pa je ostao sam da živi, a sinovi su mu u inostranstvu osim jednog, koji živi negdje tu u blizini", ispričale su komšije, dodajući da su Hasanović i Josić viđeni u nedjelju popodne kako zajedno sjede ispred jedne kafane i pričaju.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Antifasista

23.04.2014 18:24

Jako pouzdan ovaj "neimenovani izvor" koji opravdava ubistvo starca. Nasa sramota.

ODGOVORITE
Name

vcr

24.04.2014 07:24

siromah je li a da nije i bolestan bio jadnik pa ubi covjeka koja smo mi stoka.

ODGOVORITE
Name

vcr

24.04.2014 07:29

treba paziti na ove bolesne likove ima ih mnogo.

ODGOVORITE