Францускиње против крајње деснице

Двадесетак чланица групе Фемен, обнажених груди са насликаним кукастим крстом и натписом "Фашистичка епидемија", окупиле су се у Паризу скандирајући слогане против крајње десничарске француске странке Национални фронт (ФН) пред конференцију за штампу лидерке те странке Марин Ле Пен.

Свијет 25.04.2012 | 09:38
Францускиње против крајње деснице

Све новинарске екипе које су чекале да почне конференција за штампу поводом отпочињања кампање за европске изборе, коју је Ле Пен сазвала у Осмом паришком арондисману, недалеко од Јелисејских поља, сишле су на улицу ради извештавања о протесту групе Фемен, пренели су француски медији.

Нагих груди, преко којих је исцртана европска застава чије звездице формирају кукасти крст и са хитлеровским брковима на лицу, чланице контроверзне протестне организације су узвикивале "Фашиста Марин!", преноси француски лист "Фигаро".

"Нећемо допустити да Европа постане фашистичка унија", поручиле су активисткиње.Група Фемен објаснила је путем Твитера да тиме жели да осуди "коалицију свих екстремно десничарских европских партија које имају за циљ да контаминирају још неколико места у Европском парламенту".

Према резултатима најновије анкете, Национални фронт у Француској и даље води у трци пред европске изборе, који ће бити одржани 25. маја, а Марин Ле Пен је данас поручила да би гласачи требало да искористе те изборе као референдум о Европској унији, преноси АФП.

Коментари / 0

Оставите коментар