Francuskinje protiv krajnje desnice

Dvadesetak članica grupe Femen, obnaženih grudi sa naslikanim kukastim krstom i natpisom "Fašistička epidemija", okupile su se u Parizu skandirajući slogane protiv krajnje desničarske francuske stranke Nacionalni front (FN) pred konferenciju za štampu liderke te stranke Marin Le Pen.

Svijet 25.04.2012 | 09:38
Francuskinje protiv krajnje desnice

Sve novinarske ekipe koje su čekale da počne konferencija za štampu povodom otpočinjanja kampanje za evropske izbore, koju je Le Pen sazvala u Osmom pariškom arondismanu, nedaleko od Jelisejskih polja, sišle su na ulicu radi izveštavanja o protestu grupe Femen, preneli su francuski mediji.

Nagih grudi, preko kojih je iscrtana evropska zastava čije zvezdice formiraju kukasti krst i sa hitlerovskim brkovima na licu, članice kontroverzne protestne organizacije su uzvikivale "Fašista Marin!", prenosi francuski list "Figaro".

"Nećemo dopustiti da Evropa postane fašistička unija", poručile su aktivistkinje.Grupa Femen objasnila je putem Tvitera da time želi da osudi "koaliciju svih ekstremno desničarskih evropskih partija koje imaju za cilj da kontaminiraju još nekoliko mesta u Evropskom parlamentu".

Prema rezultatima najnovije ankete, Nacionalni front u Francuskoj i dalje vodi u trci pred evropske izbore, koji će biti održani 25. maja, a Marin Le Pen je danas poručila da bi glasači trebalo da iskoriste te izbore kao referendum o Evropskoj uniji, prenosi AFP.

Komentari / 0

Ostavite komentar