Опроштај Партизана од трона

Црно-бели изгубили од Напретка у Крушевцу 0:2 и практично највећем ривалу отворили пут ка титули шампиона, првој још од сезоне 2006/2007.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
Опроштај Партизана од трона

Тамо где је све почело пре шест година за Партизан, тамо се и завршило. У Крушевцу!

Црно-бели су маја 2008. године, после две сушне сезоне, освојили титулу победом под Багдалом. На истом месту, скоро шест година касније, изгубили су, чини се, кључне бодове у трци са Црвеном звездом. Ако "вечити ривал" против Радничког упише и 15. узастопну победу, имаће за српску Суперлигу огромних шест бодова предности.

Напредак је био бољи и заслужено је победио врло лош Партизан 2:0 (1:0). Стрелци за домаћи састав били су Немања Видаковић у 31. и Бојан Божовић у 73. минуту.

Ништа што би требало да краси игру шампиона државе Партизан није показао на добро испуњеном стадиону "Младост". Црно-бели су били очајни већи део утакмице. Томе је у великој мери допринела одлична припрема утакмице од стране Ненад Лалатовића, који је у потпуности надмудрио млађег, али искуснијег колегу Марка Николића.

Иако се знатно појачао у зимском прелазном року и променио тренера, Партизан у десет пролећних кола није био убедљив (седам победа, два ремија и пораз). Штавише! "Ваљак" је на моменте знао да бљесне, али су лоше партије, као што су биле оне у Новом Пазару, против Војводине у Хумској и последња са Напретком оставиле много јачи утисак. Занимљив је податак да је Вук Рашовић са далеко слабијим тимом зимус имао већи процента успешности од Николића - 85,2/76,7. Укупно гледано, Рашовић је остварио десет победа, три ремија и два пораза, односно освојио је 33 од могућих 45 бодова.

Партизану остаје нада да у случају евентуалног тријумфа у "вечитом дербију" и максималног учинка до краја, Звезда може да киксне у преостала четири кола.

Коментари / 0

Оставите коментар