Oproštaj Partizana od trona

Crno-beli izgubili od Napretka u Kruševcu 0:2 i praktično najvećem rivalu otvorili put ka tituli šampiona, prvoj još od sezone 2006/2007.

Fudbal 25.04.2012 | 09:38
Oproštaj Partizana od trona

Tamo gde je sve počelo pre šest godina za Partizan, tamo se i završilo. U Kruševcu!

Crno-beli su maja 2008. godine, posle dve sušne sezone, osvojili titulu pobedom pod Bagdalom. Na istom mestu, skoro šest godina kasnije, izgubili su, čini se, ključne bodove u trci sa Crvenom zvezdom. Ako "večiti rival" protiv Radničkog upiše i 15. uzastopnu pobedu, imaće za srpsku Superligu ogromnih šest bodova prednosti.

Napredak je bio bolji i zasluženo je pobedio vrlo loš Partizan 2:0 (1:0). Strelci za domaći sastav bili su Nemanja Vidaković u 31. i Bojan Božović u 73. minutu.

Ništa što bi trebalo da krasi igru šampiona države Partizan nije pokazao na dobro ispunjenom stadionu "Mladost". Crno-beli su bili očajni veći deo utakmice. Tome je u velikoj meri doprinela odlična priprema utakmice od strane Nenad Lalatovića, koji je u potpunosti nadmudrio mlađeg, ali iskusnijeg kolegu Marka Nikolića.

Iako se znatno pojačao u zimskom prelaznom roku i promenio trenera, Partizan u deset prolećnih kola nije bio ubedljiv (sedam pobeda, dva remija i poraz). Štaviše! "Valjak" je na momente znao da bljesne, ali su loše partije, kao što su bile one u Novom Pazaru, protiv Vojvodine u Humskoj i poslednja sa Napretkom ostavile mnogo jači utisak. Zanimljiv je podatak da je Vuk Rašović sa daleko slabijim timom zimus imao veći procenta uspešnosti od Nikolića - 85,2/76,7. Ukupno gledano, Rašović je ostvario deset pobeda, tri remija i dva poraza, odnosno osvojio je 33 od mogućih 45 bodova.

Partizanu ostaje nada da u slučaju eventualnog trijumfa u "večitom derbiju" i maksimalnog učinka do kraja, Zvezda može da kiksne u preostala četiri kola.

Komentari / 0

Ostavite komentar