Нови протест радница у Требињу (ВИДЕО)

160 радница Текстилне фирме "Имекс-интернационал" данас се поново окупило испред сједишта предузећа гдје су их дочекала затворена врата.

 

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Нови протест радница у Требињу (ВИДЕО)

Раднице су незадовољне јер није испуњено обећање да ће добити зарађене плате до Васкрса, а нико од надлежних ништа не предузима иако се оне окупљају по четврти пут у последњих мјесец дана.

"Ниједно обећање није испуњено, а нисмо добили бар једну плату до Васкрса да нормално прославимо празик. Не знам шта више да радимо, а ако власти и директорица Милена Јанкоивћ и даље буду упорно ћутали
протестоваћемо испред нове фабрике у Билећи све док нам се не испуне захтјеви" - каже Драгица Дреч,
радница "Имекс-интернационала"

Раднице су посебно незадовољне односом и упорним ћутањем владе и ресорног министарства. Оне траже да им се најкасније до четвртка обрати нови директор  ЈП "Никола Тесла" Душан Вјештица, и одговори да ли ће се наставити производња у Требињу.

"Нажалост влада и даље ћути и ништа не предузима, а давно су требали њени представници овдје да дођу и кажу радницима шта се дешава са фирмом коју су свечано отворили прошле године. Ми захтјевамо да нови директор ЈП "Никола Тесла" господин Вјештица закаже састанак са радницима и каже да ли ће се отварати погони у Требињу и гдје су новци од наших зарађених плата јер смо чули да је он примао велике накнаде од чланства у надзорним одборима више предузећа" - каже  Слободанка Пикић, радница "Имекс-интернационала"

Након једночасовног мирног протеста раднице су се разишле, а ново окупљање заказано је за четвртак. Упркос великим позајмицама и кредитима фирме "Никола Тесла" и "Имекс-интернационал" су у великим проблемима, а судбина 400 текстилних радница је неизвјесна.

БН ТВ