Novi protest radnica u Trebinju (VIDEO)

160 radnica Tekstilne firme "Imeks-internacional" danas se ponovo okupilo ispred sjedišta preduzeća gdje su ih dočekala zatvorena vrata.

 

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Novi protest radnica u Trebinju (VIDEO)

Radnice su nezadovoljne jer nije ispunjeno obećanje da će dobiti zarađene plate do Vaskrsa, a niko od nadležnih ništa ne preduzima iako se one okupljaju po četvrti put u poslednjih mjesec dana.

"Nijedno obećanje nije ispunjeno, a nismo dobili bar jednu platu do Vaskrsa da normalno proslavimo prazik. Ne znam šta više da radimo, a ako vlasti i direktorica Milena Jankoivć i dalje budu uporno ćutali
protestovaćemo ispred nove fabrike u Bileći sve dok nam se ne ispune zahtjevi" - kaže Dragica Dreč,
radnica "Imeks-internacionala"

Radnice su posebno nezadovoljne odnosom i upornim ćutanjem vlade i resornog ministarstva. One traže da im se najkasnije do četvrtka obrati novi direktor  JP "Nikola Tesla" Dušan Vještica, i odgovori da li će se nastaviti proizvodnja u Trebinju.

"Nažalost vlada i dalje ćuti i ništa ne preduzima, a davno su trebali njeni predstavnici ovdje da dođu i kažu radnicima šta se dešava sa firmom koju su svečano otvorili prošle godine. Mi zahtjevamo da novi direktor JP "Nikola Tesla" gospodin Vještica zakaže sastanak sa radnicima i kaže da li će se otvarati pogoni u Trebinju i gdje su novci od naših zarađenih plata jer smo čuli da je on primao velike naknade od članstva u nadzornim odborima više preduzeća" - kaže  Slobodanka Pikić, radnica "Imeks-internacionala"

Nakon jednočasovnog mirnog protesta radnice su se razišle, a novo okupljanje zakazano je za četvrtak. Uprkos velikim pozajmicama i kreditima firme "Nikola Tesla" i "Imeks-internacional" su u velikim problemima, a sudbina 400 tekstilnih radnica je neizvjesna.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kriv za sve

22.04.2014 18:58

Treba uzeti motku i udesit sve te kao gazde i onda ispitati čiji su piuni i ko su stvarni vlasnici vjerujem da se sve svodi na samo jednu adresu u Laktašima.

ODGOVORITE
Name

Crni Đorđe

30.04.2014 10:43

ovde se jasno vidi da je cilj UNIŠTENJE a ne POBOLJŠANJE

ODGOVORITE