ОРФ о "змајевима"

До почетка Свјетског првенства остало је још нешто више од 50 дана, а о једином дебитанту на овогодишњем Мундијалу, репрезентацији Босне и Херцеговине, још увијек се прича као о великој сензацији, чак и у земљама чије селекције неће видјети Бразил овога љета.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
ОРФ о "змајевима"

Прилог о изабраницима Сафета Сушића направила је државна аустријска телевизија ОРФ.

"15. октобра велика еуфорија завладала је у Босни и Херцеговини након што је фудбалска репрезентација ове земље побједом од 1:0 на гостовању у Литванији обезбедила први пласман на Свјетско првенство у својој историји", причају Аустријанци.

"Након те побједе тешко је било разумјети људе и њихову срећу због резултата који смо постигли. Људи у БиХ су много патили, имали тежак живот и имали су мало разлога да буду сретни, а потом их је наш велики фудбалски резултат изузетно усрећио. Ми смо срећни и поносни јер смо приредили такву радост свим тим људима", рекао је стријелац гола који је БиХ донио побједу у Литванији, која ју је на крају одвела на СП, Ведад Ибишевић.

"То је историјски моменат за нас. Ми смо већ у авиону почели славити, а одмах по доласку у Сарајеву нас је дочекао велики број навијача, а прослава је трајала до дуго у ноћ", истакао је Звјездан Мисимовић.

"Одлазак на СП за нашу земљу је као лијек за тешку рану", казао је селектор БиХ Сафет Сушић.

Коментари / 0

Оставите коментар