ORF o "zmajevima"

Do početka Svjetskog prvenstva ostalo je još nešto više od 50 dana, a o jedinom debitantu na ovogodišnjem Mundijalu, reprezentaciji Bosne i Hercegovine, još uvijek se priča kao o velikoj senzaciji, čak i u zemljama čije selekcije neće vidjeti Brazil ovoga ljeta.

Fudbal 25.04.2012 | 09:38
ORF o "zmajevima"

Prilog o izabranicima Safeta Sušića napravila je državna austrijska televizija ORF.

"15. oktobra velika euforija zavladala je u Bosni i Hercegovini nakon što je fudbalska reprezentacija ove zemlje pobjedom od 1:0 na gostovanju u Litvaniji obezbedila prvi plasman na Svjetsko prvenstvo u svojoj istoriji", pričaju Austrijanci.

"Nakon te pobjede teško je bilo razumjeti ljude i njihovu sreću zbog rezultata koji smo postigli. Ljudi u BiH su mnogo patili, imali težak život i imali su malo razloga da budu sretni, a potom ih je naš veliki fudbalski rezultat izuzetno usrećio. Mi smo srećni i ponosni jer smo priredili takvu radost svim tim ljudima", rekao je strijelac gola koji je BiH donio pobjedu u Litvaniji, koja ju je na kraju odvela na SP, Vedad Ibišević.

"To je istorijski momenat za nas. Mi smo već u avionu počeli slaviti, a odmah po dolasku u Sarajevu nas je dočekao veliki broj navijača, a proslava je trajala do dugo u noć", istakao je Zvjezdan Misimović.

"Odlazak na SP za našu zemlju je kao lijek za tešku ranu", kazao je selektor BiH Safet Sušić.

Komentari / 0

Ostavite komentar