ЛШ: Атлетико вечерас на Челси

Фудбалери Атлетико Мадрида дочекују вечерас од 20.45 на Висенте Калдерону екипу Челсија у оквиру прве утакмице полуфинала Лиге Шампиона.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
ЛШ: Атлетико вечерас на Челси

Очекује нас дуел две екипе са тренерима који гаје сличан стил фудбала, тимова са најмање примљених голова у својим лигама – а оба клуба су још увек и у трци за титулу.

Не треба ни да помињемо оно што је Фернандо Торес урадио за обе ове екипе, а зна се да Тибо Куртоа плату добија са обе стране, пошто је на позајмици из Челсија.

Оно што је сигурно је да га очекује овација навијача на Висенте Калдерону. Челси је 2012. освојио ово такмичење, док је од последњег полуфинала Лиге шампиона (КЕШ) које је играо Атлетико прошло читавих 40 година, што је нови рекорд турнира.

Претходни клуб који је држао овај рекорд била је Борусија (1964-1997), а после тог повратка они су освојили Лигу шампиона победивши Јувентус у финалу. Хоће ли Атлетико наставити традицију?

Још један рекорд који ће пасти у уторак увече обориће Жозе Мурињо, пошто ће постати једини тренер који је свој тим водио у полуфинала ЛШ чак осам пута.

Челси је тренирао у Лондону пре него што је одлетео у Мадрид, а тренер енглеског тима Мурињо враћа се у град из којег је отишао прошле године на лето, после бурне епизоде у Реалу, па ће дефинитивно знати где да оде како би се концентрисао пред меч.

Добра ствар за Португалца је та што се Петер Чех вратио на тренинг после болести која га је спречила да брани против Сандерленда у суботу. Челси је на том мечу изгубио пред својим навијачима 2:1, а први гол дефинитивно иде на душу Марка Шварцера.

Ипак, једна лоша вест мучи Муриња. Еден Азар неће играти у Мадриду, па ће вероватно његово место заузети Андре Ширле.

Такође, Бане Ивановић је недоступан за избор у тим, пошто је против ПСЖ зарадио парни жути картон, па ће морати да пропусти меч у Мадриду, као И Немања Матић, који је ове године већ играо за Бенфику у елитном такмичењу.

Ова два тима до сада су одиграла три меча, у којима су крајње изједначени.

Челси је победио на првом у Лиги шампиона са 4:0, други су одиграли нерешено 2:2, док су у мечу Суперкупа Европе играчи Атлетика предвођени Фалкаом славили са 4:1.

У тим утакмицама Челси је постигао седам, Атлетико шест голова, али мала је вероватноћа да буде толико голова у овим дуелима у полуфиналу најбољег светског клупског такмичења.

Посебно кад се узме у обзир чињеница да оба тренера гаје чврст стил фудбала, да је Мурињо тренерски идол Дијега Симеонеа, јасно је зашто се очекује такав меч.

Атлетико је у бољој форми пошто је непоражен на претходних 13 утакмица у свим такмичењима уз 11 победа, док Челси на претходних шест има три пораза.

Челси је до полуфинала дошао после драматичне победе над ПСЖ, док је Атлетико у свом стилу савладао Барселону (против Барсе ове сезоне одиграли су четири ремија уз ту једну победу).

Мадриђани су једини непоражен тим у овогодишњем издању Лиге шампиона; уз осам победа, остварили су два ремија.

Коментари / 0

Оставите коментар