LŠ: Atletiko večeras na Čelsi

Fudbaleri Atletiko Madrida dočekuju večeras od 20.45 na Visente Kalderonu ekipu Čelsija u okviru prve utakmice polufinala Lige Šampiona.

Fudbal 25.04.2012 | 09:38
LŠ: Atletiko večeras na Čelsi

Očekuje nas duel dve ekipe sa trenerima koji gaje sličan stil fudbala, timova sa najmanje primljenih golova u svojim ligama – a oba kluba su još uvek i u trci za titulu.

Ne treba ni da pominjemo ono što je Fernando Tores uradio za obe ove ekipe, a zna se da Tibo Kurtoa platu dobija sa obe strane, pošto je na pozajmici iz Čelsija.

Ono što je sigurno je da ga očekuje ovacija navijača na Visente Kalderonu. Čelsi je 2012. osvojio ovo takmičenje, dok je od poslednjeg polufinala Lige šampiona (KEŠ) koje je igrao Atletiko prošlo čitavih 40 godina, što je novi rekord turnira.

Prethodni klub koji je držao ovaj rekord bila je Borusija (1964-1997), a posle tog povratka oni su osvojili Ligu šampiona pobedivši Juventus u finalu. Hoće li Atletiko nastaviti tradiciju?

Još jedan rekord koji će pasti u utorak uveče oboriće Žoze Murinjo, pošto će postati jedini trener koji je svoj tim vodio u polufinala LŠ čak osam puta.

Čelsi je trenirao u Londonu pre nego što je odleteo u Madrid, a trener engleskog tima Murinjo vraća se u grad iz kojeg je otišao prošle godine na leto, posle burne epizode u Realu, pa će definitivno znati gde da ode kako bi se koncentrisao pred meč.

Dobra stvar za Portugalca je ta što se Peter Čeh vratio na trening posle bolesti koja ga je sprečila da brani protiv Sanderlenda u subotu. Čelsi je na tom meču izgubio pred svojim navijačima 2:1, a prvi gol definitivno ide na dušu Marka Švarcera.

Ipak, jedna loša vest muči Murinja. Eden Azar neće igrati u Madridu, pa će verovatno njegovo mesto zauzeti Andre Širle.

Takođe, Bane Ivanović je nedostupan za izbor u tim, pošto je protiv PSŽ zaradio parni žuti karton, pa će morati da propusti meč u Madridu, kao I Nemanja Matić, koji je ove godine već igrao za Benfiku u elitnom takmičenju.

Ova dva tima do sada su odigrala tri meča, u kojima su krajnje izjednačeni.

Čelsi je pobedio na prvom u Ligi šampiona sa 4:0, drugi su odigrali nerešeno 2:2, dok su u meču Superkupa Evrope igrači Atletika predvođeni Falkaom slavili sa 4:1.

U tim utakmicama Čelsi je postigao sedam, Atletiko šest golova, ali mala je verovatnoća da bude toliko golova u ovim duelima u polufinalu najboljeg svetskog klupskog takmičenja.

Posebno kad se uzme u obzir činjenica da oba trenera gaje čvrst stil fudbala, da je Murinjo trenerski idol Dijega Simeonea, jasno je zašto se očekuje takav meč.

Atletiko je u boljoj formi pošto je neporažen na prethodnih 13 utakmica u svim takmičenjima uz 11 pobeda, dok Čelsi na prethodnih šest ima tri poraza.

Čelsi je do polufinala došao posle dramatične pobede nad PSŽ, dok je Atletiko u svom stilu savladao Barselonu (protiv Barse ove sezone odigrali su četiri remija uz tu jednu pobedu).

Madriđani su jedini neporažen tim u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona; uz osam pobeda, ostvarili su dva remija.

Komentari / 0

Ostavite komentar