Оптужница за кријумчарење 71,5 килограма сканка

Тужилаштво БиХ је против 10 лица подигло оптужницу која их терети за кријумчарење 71,5 килограма сканка, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту износи више стотина хиљада КМ.

Босна и Херцеговина 25.04.2012 | 09:38
Оптужница за кријумчарење 71,5 килограма сканка


Оптужницом су обухваћена лица са подручја Гацка, Мостара, те Никшића у Црној Гори, а уз оптужницу је приложен обиман доказни материјал и искази свједока, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужница је подигнута против Драгана Додеровића, Адиса Хаџимаховића, Мијомира Томановића, Драгана Слијепчевића, Здравка Рончевића, Илије Бумбића, Слободана Паповића и три држављана Црне Горе - Александра Међедовића, Пунише Николића и Данила Божовића.

Оптужене терете да су од новембра 2013. до фебруара ове године, као чланови организоване криминалне групе, у неколико наврата прокријумчарили више десетина килограма сканка из Црне Горе ради продаје на илегалном тржишту у БиХ и даљег кријумчарења у земље ЕУ.

Током претреса возила оптужених пронађени су дрога, мобилни телефони, СИМ картице и други предмети значајни за доказивање предметног кривичног дјела.

Оптужница је резултат рада Тужилаштва БиХ у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а у заједничкој и упоредној истрази са полицијским и правосудним агенцијама Црне Горе, приликом које је остварена значајна међународна сарадња.

Подизање ове оптужнице јасна је порука јавности и грађанима да БиХ има јаке тужилачке и полицијске капацитете оспособљене за борбу против најтежих облика организованог криминала, те да је међународна и регионална сарадња правосудних и полицијских институција кључна у борби против међународних облика криминала.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

Коментари / 0

Оставите коментар