Optužnica za krijumčarenje 71,5 kilograma skanka

Tužilaštvo BiH je protiv 10 lica podiglo optužnicu koja ih tereti za krijumčarenje 71,5 kilograma skanka, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu iznosi više stotina hiljada KM.

Bosna i Hercegovina 25.04.2012 | 09:38
Optužnica za krijumčarenje 71,5 kilograma skanka


Optužnicom su obuhvaćena lica sa područja Gacka, Mostara, te Nikšića u Crnoj Gori, a uz optužnicu je priložen obiman dokazni materijal i iskazi svjedoka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je podignuta protiv Dragana Doderovića, Adisa Hadžimahovića, Mijomira Tomanovića, Dragana Slijepčevića, Zdravka Rončevića, Ilije Bumbića, Slobodana Papovića i tri državljana Crne Gore - Aleksandra Međedovića, Puniše Nikolića i Danila Božovića.

Optužene terete da su od novembra 2013. do februara ove godine, kao članovi organizovane kriminalne grupe, u nekoliko navrata prokrijumčarili više desetina kilograma skanka iz Crne Gore radi prodaje na ilegalnom tržištu u BiH i daljeg krijumčarenja u zemlje EU.

Tokom pretresa vozila optuženih pronađeni su droga, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti značajni za dokazivanje predmetnog krivičnog djela.

Optužnica je rezultat rada Tužilaštva BiH u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a u zajedničkoj i uporednoj istrazi sa policijskim i pravosudnim agencijama Crne Gore, prilikom koje je ostvarena značajna međunarodna saradnja.

Podizanje ove optužnice jasna je poruka javnosti i građanima da BiH ima jake tužilačke i policijske kapacitete osposobljene za borbu protiv najtežih oblika organizovanog kriminala, te da je međunarodna i regionalna saradnja pravosudnih i policijskih institucija ključna u borbi protiv međunarodnih oblika kriminala.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar