БиХ ће имати најмање навијача у Бразилу

Од 32 земље учеснице Свјетског фудбалског првенства у Бразилу Босна и Херцеговина биће једна од оних са најмањим бројем навијача.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
БиХ ће имати најмање навијача у Бразилу

У најбољем случају изабранике селектора Сафета Сушића у некој од утакмица на стадиону могло би бодрити 5.000 навијача.

Највећу подршку БиХ би могла имати у сусрету првог кола групне фазе, који ће одиграти у Рио де Женеиру против Аргентине 15. јуна (меч ће почети у 19 сати по локалном времену, односно 16. јуна у поноћ по
средњоевропском) на стадиону „Маракана“ капацитета 76.000 сједећих мјеста.

„Улазнице за нашу утакмицу са Аргентином на 'Маракани' распродане су одавно, што нам чини велику част. Могу казати да ће на стадиону бити од 3.500 до 4.000 навијача БиХ. То су егзактни подаци на основу проданих улазница, које су куповали наши грађани са бх. и двојним држављанствима. У најбољем случају на стадиону ће бити до 5.000 наших навијача“, рекао је за Анадолу Агенцy Аднан Џемиџић, менаџер  Фудбалског савеза Босне и Херцеговине  за улазнице утакмица Свјетског првенства у Бразилу.

Напомиње да ће у сусрету другог кола групне фазе са Нигеријом, у Цуиаби 21. јуна, БиХ бодрити мањи број навијача.

„Тешки услови транспорта су лимитирајући фактор, односно велика удаљеност између градова у Бразилу представљаће проблем и нашим навијачима. Сигурно је да у односу на меч са Аргентином, против Нигерије на стадиону биће 30 до 50 посто мање присталица бх. репрезентације“, каже Џемиџић.

Трећи меч прве фазе такмичења БиХ ће одиграти у Салвадору, када ће 25. јуна снаге одмјерити са Ираном. За ову утакмицу за сада влада најмање интересовање од свих које ће бити одигране на Мундијалу, потврдили су и у Н/ФС БиХ.  

„Тачно је да је најмање интересовање гледалаца за нашу утакмицу са Ираном. Но, пошто би она могла одлучивати о пласману у другу фазу такмичења надамо се да ће то нагнати неке од наших навијача да продуже боравак у далеком Бразилу. Вјерујем да ћемо у утакмици против Ирана имати већи број навијача у односу на тренутно стање“, истакао је Џемиџић, који је похвалио организованост навијачке групе „Бх. фанатицос“:

 

За разлику од Босне и Херцеговине, Хрватску ће у Бразилу бодрити знатно већи број навијача. То ће се десити захваљујући јакој хрватској  дијаспори у земљама Латинске Америке, односно великом броју емиграната у тај дио свијета, посебно послије Другог свјетског рата.

Коментари / 0

Оставите коментар