Манчестер јунајтед отпустио Мојеса

Управа Манчестер јунајтеда није имала више стрпљења за лоше резултате тренера Дејвида Мојеса, те га је након десет месеци рада у клубу отпустила.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
Манчестер јунајтед отпустио Мојеса

Клуб са Олд Трафорда издао је кратко саопштење у којем се наводи да се захваљују на сарадњи са Мојесом, као и на његовом вредном раду и оданости клубу.

Кап која је прелила чашу излила се управо против Мојесовог бившег тима Евертона где су "карамеле" успеле да надиграју "ђаволе" са 2:0. Испадање из Лиге шампиона, као и тотална немоћ у Премијер лиги обележило је мандат Шкота на клупи енглеског гиганта.

Мојс је летос преузео Манчестер јунајтед, када се повукао легендарни Алекс Фергусон и тада је потписао шестогодишњи уговор. Он је постао први тренер Јунајтеда који је отпуштен, још од Рона Еткинсона 1986. године.

Бивши капитен великана из Манчестера Гери Невил није задовољан због овакве реакције челних људи клуба рекавши да му је јасно у каквом свету живимо.

Британски медији спекулишу да ће га на клупи "црвених дјавола" заменити бивши играч тог клуба Рајан Гигс.

"Морам признати да ми није баш угодно на који начин су се разбиле слутње да ће Дејвид добити отказ. Не свиђају ми се такви кораци, нисам се навикао на то, иако не можемо да побегнемо од света у којем живимо. Одијек ове информације ме брине, али клуб није навикао на овакве ситуације, па верујем да је због тога овако брзо реаговао", рекао је Невил.

Дејвид Мојес је шкотски стратег који је пре Манчестер јунајтеда водио тимове Престон Норт Енда и Евертона.

Коментари / 0

Оставите коментар