Mančester junajted otpustio Mojesa

Uprava Mančester junajteda nije imala više strpljenja za loše rezultate trenera Dejvida Mojesa, te ga je nakon deset meseci rada u klubu otpustila.

Fudbal 25.04.2012 | 09:38
Mančester junajted otpustio Mojesa

Klub sa Old Traforda izdao je kratko saopštenje u kojem se navodi da se zahvaljuju na saradnji sa Mojesom, kao i na njegovom vrednom radu i odanosti klubu.

Kap koja je prelila čašu izlila se upravo protiv Mojesovog bivšeg tima Evertona gde su "karamele" uspele da nadigraju "đavole" sa 2:0. Ispadanje iz Lige šampiona, kao i totalna nemoć u Premijer ligi obeležilo je mandat Škota na klupi engleskog giganta.

Mojs je letos preuzeo Mančester junajted, kada se povukao legendarni Aleks Ferguson i tada je potpisao šestogodišnji ugovor. On je postao prvi trener Junajteda koji je otpušten, još od Rona Etkinsona 1986. godine.

Bivši kapiten velikana iz Mančestera Geri Nevil nije zadovoljan zbog ovakve reakcije čelnih ljudi kluba rekavši da mu je jasno u kakvom svetu živimo.

Britanski mediji spekulišu da će ga na klupi "crvenih djavola" zameniti bivši igrač tog kluba Rajan Gigs.

"Moram priznati da mi nije baš ugodno na koji način su se razbile slutnje da će Dejvid dobiti otkaz. Ne sviđaju mi se takvi koraci, nisam se navikao na to, iako ne možemo da pobegnemo od sveta u kojem živimo. Odijek ove informacije me brine, ali klub nije navikao na ovakve situacije, pa verujem da je zbog toga ovako brzo reagovao", rekao je Nevil.

Dejvid Mojes je škotski strateg koji je pre Mančester junajteda vodio timove Preston Nort Enda i Evertona.

Komentari / 0

Ostavite komentar