Маја Гојковић или Горан Кнежевић на челу скупштине

Нови председник Народне скупштине биће потпредседник СНС и бивши министар пољопривреде Горан Кнежевић или члан Председништва напредњака Маја Гојковић - сазнају медији.

Србија 25.04.2012 | 09:38
Маја Гојковић или Горан Кнежевић на челу скупштине

Пошто се одустало од идеје о ротирајућем председнику, односно смењивању шефа парламента сваке године, Кнежевић или Гојковићева добиће четворогодишњи мандат.

Званична одлука о будућем председнику парламента требало би да буде обелодањена у уторак, како би посланици у среду могли да наставе седницу на којој се бира комплетно скупштинско руководство.

То је уједно увертира и за предстојећи викенд, када се очекује да заклетву положи премијер и министри. А већ у уторак настављају се формални кораци у формирању нове владе, јер ће лидер напредњака Александар Вучић у 14 часова од председника Србије Томислава Николића званично добити мандат за састав свог тима.

Како је „Новостима“ потврђено из више извора, Вучић ће као мандатар у уторак имати још једну рунду разговора са лидером социјалиста Ивицом Дачићем. Актуелни премијер техничке владе и даље је најближи месту вицепремијера, али је остало да се утаначи хоће ли уједно водити и ресор одбране или дипломатију.

Коментари / 0

Оставите коментар