Maja Gojković ili Goran Knežević na čelu skupštine

Novi predsednik Narodne skupštine biće potpredsednik SNS i bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević ili član Predsedništva naprednjaka Maja Gojković - saznaju mediji.

Srbija 25.04.2012 | 09:38
Maja Gojković ili Goran Knežević na čelu skupštine

Pošto se odustalo od ideje o rotirajućem predsedniku, odnosno smenjivanju šefa parlamenta svake godine, Knežević ili Gojkovićeva dobiće četvorogodišnji mandat.

Zvanična odluka o budućem predsedniku parlamenta trebalo bi da bude obelodanjena u utorak, kako bi poslanici u sredu mogli da nastave sednicu na kojoj se bira kompletno skupštinsko rukovodstvo.

To je ujedno uvertira i za predstojeći vikend, kada se očekuje da zakletvu položi premijer i ministri. A već u utorak nastavljaju se formalni koraci u formiranju nove vlade, jer će lider naprednjaka Aleksandar Vučić u 14 časova od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zvanično dobiti mandat za sastav svog tima.

Kako je „Novostima“ potvrđeno iz više izvora, Vučić će kao mandatar u utorak imati još jednu rundu razgovora sa liderom socijalista Ivicom Dačićem. Aktuelni premijer tehničke vlade i dalje je najbliži mestu vicepremijera, ali je ostalo da se utanači hoće li ujedno voditi i resor odbrane ili diplomatiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar