Александар Вучић и званично мандатар


Председник Србије Томислав Николић саопштио је данас да је мандат за састав нове владе поверио лидеру СНС Александру Вучићу и поручио да почиње време одговорности, као и да је са Вучићем договорио да
тесно сарађују у доношењу одлука које неће бити популарне.

Србија 25.04.2012 | 09:38
Александар Вучић  и званично мандатар

 "Искрено честитам Вучићу на оствареном резултату, одлучио сам да обавестим скупштину да сам Вучићу поверио мандат, али искрено не био му у кожи, јер се Србија налази у искушењу. Победа, радост и весеље
завршени су даном када су побројани резултати - данас почиње велика одговорност и рад под сталном лупом јавности, а многи ће тражити и чекати грешке владе", рекао је Николић новинарима.

Он је рекао да је сигуран да влада неће правити грешке, већ да ће доносити важне одлуке."Договорили смо да поделимо одговорност, влада и председник ће тесно сарађивати. Радићемо тимски посебно у одликама које неће битипопуларне", рекао је Николић.

Од Србије у наредне три или четири године, колико ће влада да траје, ћемо да направимо здраву и пристојну
државу, изјавио је Вучић.

Обећао сам да ћу радити вредно и поштено и доносити добре одлуке за нашу Србију, рекао је Вучић.

Према његовим речима, тешко да је неко добио у тежим околностима такав мандат, посебно после лоших одлука из 2007. и 2009. године, због којих је у држави висок дефицит и не функционише економија.

Уз напомену да је то влада која је састављена у најкраћем року, Вучић је захвалио председнику Србије
Томиславу Николићу што му је поверио мандат.

Вучић је додао да Србија улази у тешке и озбиљне реформе јер како је рекао и на почетку кампање, за листу која је добила највећи број гласова у модерној српској историји, радиће се за следеће генерације, не за следеће изборе.

"За мене лично је ово велики дан", рекао је Вучић.

Николић је поверио Вучићу мандат након консултација које је данас обавио са представницима изборне листе "Александар Вучић - будућност у коју верујемо", а прошле седмице и са представницима свих парламентарних странака.

Данашње консултације у Председништву Србије прати 38 медијских екипа из земље и иностранства и око 100 новинара.

Изборну листу "Александар Вучић - Будућност у коју верујемо", која има 158 од 250 посланика, чине Српска напредна странка, Социјалдемократска партија Србије, Нова Србија, Српски покрет обнове и Покрет социјалиста.

Вучић је раније на седници Главног одбора странке рекао да ће с комплетним саставом владе изаћи пред
Главни одбор 25. априла у Новом Саду, након чега би влада требало да буде формирана у недељу, 27. априла.

Према његовим речима, влада ће бити мала, модерна и ефикасна и имаће 17 чланова. Вучић је социјалистима понудио да уђу у владу у складу са, како је рекао, њиховом снагом, имајући у виду потребу СНС да "прави Србију уједињења, а не подела", и показује да је другачији од осталих партија, а Председништво СПС је тај предлог прихватило, оцењујући да је "то у најбољем интересу Србије".


У новој влади биће и Савез војвођанских Мађара, са којим би СНС сутра требало званично да стави параф на договор о заједничком учешћу у влади.Николић је 17. априла обавио консултације са представницима коалиције окупљене око Социјалистичке партије Србије, Демократском странком, представницима листе окупљене око Нове демократске странке, Савезом војвођанских Мађара, Странком демократске акције Санџака и Партијом за демократско деловање.

 

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дејо Градиска

22.04.2014 05:51

Нека буде са срецом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

22.04.2014 07:05

Све цеститке за Г.ВУЦИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Словенија

22.04.2014 12:37

Г.Вучићу пуно среће. Само тако како си почео надам се да ћете успети. Велико среће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЗАРАЦ

22.04.2014 13:14

Узми Додика Бају требаце ти цобан

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАНМИ

22.04.2014 17:30

ОДУЗМИ ДОДИКУ ВИЛЕ ПО ДЕДИЊУ КОЈЕ ЈЕ ПОКРАНИМ ПАРАМА КУПИО И ПОДЈЕЛИ СИРОТИЊИ И БИВШИМ ВОЈНИЦИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

ОДГОВОРИТЕ