Aleksandar Vučić i zvanično mandatar


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić saopštio je danas da je mandat za sastav nove vlade poverio lideru SNS Aleksandru Vučiću i poručio da počinje vreme odgovornosti, kao i da je sa Vučićem dogovorio da
tesno sarađuju u donošenju odluka koje neće biti popularne.

Srbija 25.04.2012 | 09:38
Aleksandar Vučić  i zvanično mandatar

 "Iskreno čestitam Vučiću na ostvarenom rezultatu, odlučio sam da obavestim skupštinu da sam Vučiću poverio mandat, ali iskreno ne bio mu u koži, jer se Srbija nalazi u iskušenju. Pobeda, radost i veselje
završeni su danom kada su pobrojani rezultati - danas počinje velika odgovornost i rad pod stalnom lupom javnosti, a mnogi će tražiti i čekati greške vlade", rekao je Nikolić novinarima.

On je rekao da je siguran da vlada neće praviti greške, već da će donositi važne odluke."Dogovorili smo da podelimo odgovornost, vlada i predsednik će tesno sarađivati. Radićemo timski posebno u odlikama koje neće bitipopularne", rekao je Nikolić.

Od Srbije u naredne tri ili četiri godine, koliko će vlada da traje, ćemo da napravimo zdravu i pristojnu
državu, izjavio je Vučić.

Obećao sam da ću raditi vredno i pošteno i donositi dobre odluke za našu Srbiju, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, teško da je neko dobio u težim okolnostima takav mandat, posebno posle loših odluka iz 2007. i 2009. godine, zbog kojih je u državi visok deficit i ne funkcioniše ekonomija.

Uz napomenu da je to vlada koja je sastavljena u najkraćem roku, Vučić je zahvalio predsedniku Srbije
Tomislavu Nikoliću što mu je poverio mandat.

Vučić je dodao da Srbija ulazi u teške i ozbiljne reforme jer kako je rekao i na početku kampanje, za listu koja je dobila najveći broj glasova u modernoj srpskoj istoriji, radiće se za sledeće generacije, ne za sledeće izbore.

"Za mene lično je ovo veliki dan", rekao je Vučić.

Nikolić je poverio Vučiću mandat nakon konsultacija koje je danas obavio sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo", a prošle sedmice i sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka.

Današnje konsultacije u Predsedništvu Srbije prati 38 medijskih ekipa iz zemlje i inostranstva i oko 100 novinara.

Izbornu listu "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo", koja ima 158 od 250 poslanika, čine Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista.

Vučić je ranije na sednici Glavnog odbora stranke rekao da će s kompletnim sastavom vlade izaći pred
Glavni odbor 25. aprila u Novom Sadu, nakon čega bi vlada trebalo da bude formirana u nedelju, 27. aprila.

Prema njegovim rečima, vlada će biti mala, moderna i efikasna i imaće 17 članova. Vučić je socijalistima ponudio da uđu u vladu u skladu sa, kako je rekao, njihovom snagom, imajući u vidu potrebu SNS da "pravi Srbiju ujedinjenja, a ne podela", i pokazuje da je drugačiji od ostalih partija, a Predsedništvo SPS je taj predlog prihvatilo, ocenjujući da je "to u najboljem interesu Srbije".


U novoj vladi biće i Savez vojvođanskih Mađara, sa kojim bi SNS sutra trebalo zvanično da stavi paraf na dogovor o zajedničkom učešću u vladi.Nikolić je 17. aprila obavio konsultacije sa predstavnicima koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, Demokratskom strankom, predstavnicima liste okupljene oko Nove demokratske stranke, Savezom vojvođanskih Mađara, Strankom demokratske akcije Sandžaka i Partijom za demokratsko delovanje.

 

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dejo Gradiska

22.04.2014 05:51

Neka bude sa srecom.

ODGOVORITE
Name

SA

22.04.2014 07:05

Sve cestitke za G.VUCICA.

ODGOVORITE
Name

Milan Slovenija

22.04.2014 12:37

G.Vučiću puno sreće. Samo tako kako si počeo nadam se da ćete uspeti. Veliko sreće.

ODGOVORITE
Name

KOZARAC

22.04.2014 13:14

Uzmi Dodika Baju trebace ti coban

ODGOVORITE
Name

LANMI

22.04.2014 17:30

ODUZMI DODIKU VILE PO DEDINJU KOJE JE POKRANIM PARAMA KUPIO I PODJELI SIROTINJI I BIVŠIM VOJNICIMA U REPUBLICI SRPSKOJ

ODGOVORITE