Путин чека одговор из БиХ

Русија очекује изјашњење од Босне и Херцеговине у вези са писмом Владимира Путина, предсједника руске федерације, у којем упозорава да ће испорука плина бити обустављена због украјинског дуга, изјавио је Дмитри Песков, портпарол руског предсједника.

Свијет 25.04.2012 | 09:38
Путин чека одговор из БиХ

Песков је изјавио да је Москва добила писмо предсједника Европске комисије Хозе Мануел Бароза како је ЕУ спремна на дијалог о испоруци плина, али како им није јасно да ли Баросо представља и БиХ и остале земље које нису чланице ЕУ, преноси НАП.

’’То је писмо добродошло. Али, није нам јасно да ли Баросо представља и државе које нису чланице Европске уније, а које добијају руски плин, БиХ, Македонија, Србија и Турска. То се мора разјаснити’’,  казао је Песков, преноси НАП. Путин је прије неколико дана изјавио да ће сачекати још мјесец дана прије него подузме кораке. Из Предсједништва БиХ су  раније потврдили да је Путиново писмо стигло.

Покушали смо сазнати да ли ће БиХ одговорити Путину, но извори из  Предсједништва су нам казали како је писмо прослијеђено ентитетским владама које имају енергетику у својој надлежности те да засада није
планирано никакво изјашњење, преноси НАП.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зивијо снсд

22.04.2014 08:58

А ми таман договорили крак Јузног тока. Е сто нас насука и овај Путин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.04.2014 11:37

Па ништа, ако неће Федерација, Република Српска хоће.

ОДГОВОРИТЕ