Putin čeka odgovor iz BiH

Rusija očekuje izjašnjenje od Bosne i Hercegovine u vezi sa pismom Vladimira Putina, predsjednika ruske federacije, u kojem upozorava da će isporuka plina biti obustavljena zbog ukrajinskog duga, izjavio je Dmitri Peskov, portparol ruskog predsjednika.

Svijet 25.04.2012 | 09:38
Putin čeka odgovor iz BiH

Peskov je izjavio da je Moskva dobila pismo predsjednika Evropske komisije Hoze Manuel Baroza kako je EU spremna na dijalog o isporuci plina, ali kako im nije jasno da li Baroso predstavlja i BiH i ostale zemlje koje nisu članice EU, prenosi NAP.

’’To je pismo dobrodošlo. Ali, nije nam jasno da li Baroso predstavlja i države koje nisu članice Evropske unije, a koje dobijaju ruski plin, BiH, Makedonija, Srbija i Turska. To se mora razjasniti’’,  kazao je Peskov, prenosi NAP. Putin je prije nekoliko dana izjavio da će sačekati još mjesec dana prije nego poduzme korake. Iz Predsjedništva BiH su  ranije potvrdili da je Putinovo pismo stiglo.

Pokušali smo saznati da li će BiH odgovoriti Putinu, no izvori iz  Predsjedništva su nam kazali kako je pismo proslijeđeno entitetskim vladama koje imaju energetiku u svojoj nadležnosti te da zasada nije
planirano nikakvo izjašnjenje, prenosi NAP.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zivijo snsd

22.04.2014 10:58

A mi taman dogovorili krak Juznog toka. E sto nas nasuka i ovaj Putin!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

22.04.2014 13:37

Pa ništa, ako neće Federacija, Republika Srpska hoće.

ODGOVORITE