Дијана Вукомановић нови кандидат за министра

Потпредседница СПС Дијана Вукомановић помиње се као један од кандидата за министра у будућем кабинету у Немањиној 11, сазнаје Курир!

 

Србија 19.04.2014 | 08:40
Дијана Вукомановић нови кандидат за министра

Потпредседница СПС Дијана Вукомановић помиње се као један од кандидата за министра у будућем кабинету у Немањиној 11, сазнаје Курир!

Према изворима овог листа, лидер социјалиста Ивица Дачић озбиљно разматра такву могућност. Против такве идеје нису ни напредњаци, тим пре што за Вукомановићеву нису везане афере. - Дачић на седници Председништва СПС у петак није помињао ниједно име, осим могућност да би у новој влади имали три ресора. -Кад је реч о њему, он би, као што је већ објављено, био шеф дипломатије, али није искључено ни да би могао да преузме ресор одбране. Антић би наставио започети посао у Министарству саобраћаја, док би Вукомановићева преузела просвету. -На њу Дачић озбиљно рачуна. Добро се показала на месту шефа посланичке групе СПС у парламенту, а и као научни радник добро познаје како функционише просвета - открива наш извор. Вукомановићева јуче није одговарала на позиве Курира. Ипак, све опције су и даље отворене и коначна одлука биће донета после Ускрса. Одлазећи премијер је после консултација у Председништву само потврдио оно што је поновио више пута - да је његова странка спремна да буде парламентарна већина. - Ко ће бити министар, а ко члан, ствар је договора. Нећу бити само ја у влади, сигурно да било какав договор не подразумева да у њој будем само ја - рекао је Дачић Подсетимо, будући премијер Александар Вучић, који ће у уторак од председника Томислава Николића и званично добити мандат за формирање владе, више пута је поновио да ће влада бити формирана до 27. априла. Засад је званично потврђено да ће напредњацима у влади партнери бити Савез војвођанских Мађара и Социјалистичка партија Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар