Dijana Vukomanović novi kandidat za ministra

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović pominje se kao jedan od kandidata za ministra u budućem kabinetu u Nemanjinoj 11, saznaje Kurir!

 

Srbija 19.04.2014 | 08:40
Dijana Vukomanović novi kandidat za ministra

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović pominje se kao jedan od kandidata za ministra u budućem kabinetu u Nemanjinoj 11, saznaje Kurir!

Prema izvorima ovog lista, lider socijalista Ivica Dačić ozbiljno razmatra takvu mogućnost. Protiv takve ideje nisu ni naprednjaci, tim pre što za Vukomanovićevu nisu vezane afere. - Dačić na sednici Predsedništva SPS u petak nije pominjao nijedno ime, osim mogućnost da bi u novoj vladi imali tri resora. -Kad je reč o njemu, on bi, kao što je već objavljeno, bio šef diplomatije, ali nije isključeno ni da bi mogao da preuzme resor odbrane. Antić bi nastavio započeti posao u Ministarstvu saobraćaja, dok bi Vukomanovićeva preuzela prosvetu. -Na nju Dačić ozbiljno računa. Dobro se pokazala na mestu šefa poslaničke grupe SPS u parlamentu, a i kao naučni radnik dobro poznaje kako funkcioniše prosveta - otkriva naš izvor. Vukomanovićeva juče nije odgovarala na pozive Kurira. Ipak, sve opcije su i dalje otvorene i konačna odluka biće doneta posle Uskrsa. Odlazeći premijer je posle konsultacija u Predsedništvu samo potvrdio ono što je ponovio više puta - da je njegova stranka spremna da bude parlamentarna većina. - Ko će biti ministar, a ko član, stvar je dogovora. Neću biti samo ja u vladi, sigurno da bilo kakav dogovor ne podrazumeva da u njoj budem samo ja - rekao je Dačić Podsetimo, budući premijer Aleksandar Vučić, koji će u utorak od predsednika Tomislava Nikolića i zvanično dobiti mandat za formiranje vlade, više puta je ponovio da će vlada biti formirana do 27. aprila. Zasad je zvanično potvrđeno da će naprednjacima u vladi partneri biti Savez vojvođanskih Mađara i Socijalistička partija Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar