Хелмут Кол и Вучић разговарали о будућности Србије

Први потпредседник Владе Александар Вучић састао се данас у Немачкој са бившим канцеларом Хелмутом Колом са којим је разговарао о путу Србије ка Европској унији и њеном економском опоравку, а Кол је истакао да посебно цени улогу коју Србија има у политичкој стабилности региона.

Република Српска 13.03.2014 | 21:00
Хелмут Кол и Вучић разговарали о будућности Србије
Први потпредседник Владе Александар Вучић састао се данас у Немачкој са бившим канцеларом Хелмутом Колом са којим је разговарао о путу Србије ка Европској унији и њеном економском опоравку, а Кол је истакао да посебно цени улогу коју Србија има у политичкој стабилности региона.Вучић је посебно нагласио значајну улогу немачких инвеститора у Србији и изразио уверење да ће Немачка још снажније подржати Србију у остваривању њених европских циљева, саопштио је кабинет потпредседника владе. Хелмут Кол је истакао да подржава политичку стабилност целог балканског региона, а да посебно цени улогу коју Србија има у томе. Састанку је присуствовао и Филип Мисфелдер, спољнополитички известилац фракције ЦДУ-ЦСУ странке канцеларке Ангеле Меркел. Кол је у разговору са Вучићем причао и о некадашњем председнику СФРЈ Јосипу Борзу Титу и између осталог рекао да је и Тито једном био у Манхајму. Хелмут Кол је ушао у историју Европе 20. века као премијер са најдужим стажом, пошто је на челу немачке владе био пуних 16 година. Кола називају и оцем немачког јединства, с обзиром на то да је за време његовог мандата Немачка поново уједињена. Бивши немачки канцелар заслужан је и за нову етапу уједињења земаља Европе и стварање Европске уније. У току поподнева Вучић се у Манхајму састао и са потенцијалним инвеститорима, представницима компаније БАСФ, са којима је разговарао о могућим улагањима у Србију, наведено је у саопштењу. БАСФ је водећа компанија у свету у производњи хемикалија. Запошљава 112.000 радника у 80 земаља света.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

11.07.2014 23:00

Заборавили сте да напишете да се Хелмут Кол залагао за хитно признавање Хрватске као државе, распад Југославије и последично почетак ужасног рата који је уназадио привреду свих земаља у региону. Сад човек опет хоће да нам помогне. Стварно је несебичан и племенит.

ОДГОВОРИТЕ