Више од 1 800 дјеце погинулих бораца без посла

Републику Српску стварали су борци, а воде је политички полтрони, од којих већина ни не зна шта значи бити у рову, сложили су се представници борачких организација у емисији “Изазови” на БН ТВ.

Република Српска 30.01.2014 | 12:49
Више од 1 800 дјеце погинулих бораца без посла
Републику Српску стварали су борци, а воде је политички полтрони, од којих већина ни не зна шта значи бити у рову, сложили су се представници борачких организација у емисији “Изазови” на БН ТВ. Они истичу да су дезертери данас заузели позције директора, те због тога ни не чуди зашто дјеца погинулих бораца имају проблем да се запосле. Александра Миљановић, дијете погинулог борца, из Бијељине, завршила је економски факултет прије 5 година, одрадила приправнички стаж и посљедњих 9 мјесеци свакодневно се обраћа свим нивоима власти у Српској у нади да ће пронаћи посао. “Дијете сам без оба родитеља и обраћала сам се свима од ресорног министра до градоначелника. Прије девет мјесеци завршила сам приправнички и од тада никако да нађем посао. Жалосно је да чекам да ми стриц даје џепарац”, каже Александра Миљановић из Одбор дјеце погинулих бораца. У протеклом одбрамбено-отаџбинском рату била је највећа мобилизација у Републици Српској. 90% војно способних мушкараца ишло је на ратиште да брани отаџбину, а само 10% је дезертирало, кажу представници борачких организација. “Данас тих 10 % који ни не знају шта значи бити у рову воде земљу. А, зашто ова дјевојка, Алексндра, не би могла бити амбасадор у Србији, него је то Шкрбић, који је био министар и уништио здравство и остварио милионску имовину у Монте Карлу”, изјавио је Душко Вукотић, предсједник Удружења Ветерана Републике Српске. “Држава је донијела закон којим је амнестирала све који су побјегли за вријеме рата. Ратни дезертери су се вратили. Данас дезертери и профитери воде фирме и запошљавају по страначкој и родбинској линији”, рекао је Жељко Лалић, предсједник Одбора борачке организације Сарајевско-романијске регије. Поражавајући су подаци да у Српској постоји више од 1800 дјеце погинулих бораца, већином факултетски образованих, без посла, као и чињеница да немамо законских регулатива које ће ову популацију довести до лакшег запослења. Утицај борачких организација је из године у годину све слабији, неликвидна привреда не обећава запослење, тако да рјешења проблема великог броја дјеце погинулих бораца још увијек нема на видику, закључили су представници борачких организација. (БН ТВ)

Коментари / 325

Оставите коментар
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

13.02.2014 16:27

Много је тога сто би се могло реци и написати. Оцигледна је рузна и тузна наса стварност. Безкрупулозни,себицни,халапљиви,без трунка образа...политицари у садејству са полуписменим,новопеценим "бизнисменима"-тајкунима,затрсе трагове свему сто је морално,газеци по достојанству и цеститости,погинулих и рањених,њихове дјеце и породица...У прослом,несрецном градјанском рату,ангазовано И погинуло осморо близњих; родјени брат,стриц,стрицевиц,зет...два брата рањени-носе гелере,туга...за кога ? За сљам,профитере,харзардере! ВУКОТИЦУ,имамо ли алтернативе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 22:47

Видим увијек се надје неко да оправдава систем...тако и овај г-дин..''дјеца погинулих бораца кажеш навикли на разне повластице....''хехе па то је страшно и жалосно...па ето желим свима од срца да имају повластице као ми чији су родитељи,ђедови,стричеви погинули...остали без дијелова свога тијела....да би се сад богатили неки тајкуни који су побјегли одавде за вријеме рата..За бадава су и погинули и остали инвалиди вријеме је показало нажалост!А чињеница да нас још има око 1800, деветнаест година после рата поражавајући је податак.Нова се дјеца не радају него нам се само може смањивати број...и ето колико се ради и пази о нама.Добро избори иду па се барем о нама прича...поз велики од сина пог борца који има повластице огромне па не зна шта ће од пара хехе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

31.01.2014 02:37

Дјеца погинулих бораца никаква права немају. Дипломе које добијају су валидне, имају знање. И није тацно да они који додју у Америку имају веца знања, само морају полозити испит. Дјеца из БиХ су цијењена у Европи и Америци и Канади. Ми смо то доказали у Илиноису. Не заборавите, само требате скинути ову мафију СНСД, СДС, СДА, ХДЗ, ПДП и остале, све у затвор, тамо им је мјесто, а млади да додју на власт и бице боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја церка погинулог борца

30.01.2014 22:47

Јеленко је донекле у праву.Постоје породице које су добро уновциле своје мртве.На будзету сам била зато сто сам била прва на пријемном,никад нисам добила стипендију,приправницки сам одрадила волонтерски,струцни испит сама платила.Па ста сам ја добила од дрзаве?И морамо бити дјеца од 28 година,јер се факултет не завршава у 16 него у 24 па надаље.Драги Јеленко,за неке друге ствари не могу реци да сте у праву.Нисмо сви заврсили сумњиве факултете и нисмо сви стекли сумњиво знање.Али на страну све,остати у 13 без оца,са мајком и још 2 сестре није уопсте безазлено,само ја знам како нам је било,не дај Бозе ни највецем дусманину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.01.2014 20:05

А ста цији је отац исто био у рату 4 године и није погинуо Ста са том дјецом Јел треба да погине па да имам привилегије Мислим да сви требају имати једнак статус Привилегије морају да трају одредјено вријеме Али хоцете ли и са 70 година говорити да сте дјеца погинулих бораца Мој отац није погинуо и хвала богу на томе Нека Бн истрази колико дјеце погинулих бораца је запослено Па 1800 и није велик број С обзиром да се рат заврсио прије 20 година Сва та дјеца су сада пунољетна И ради их на хиљаде Много висе него сто не ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

пор.погинулог борца

30.01.2014 10:49

Ја сам мајка два момка која су дјеца погинулог борца и прије два мјесеца један се запослио код приватника у 31.год. Хвала послодавцу. Обраћали смо се свима општини, писали министрима, предсједнику Републике, да не причам о јавним предузећима. Борачку треба укинути. Они ништа не раде само испијају каве и вуку плате. Е, моја господо, ко нема везу био он овај или онај нема од посла ништа. Боли када ујутру цијела породица оде на посао, а моја дјеца то све виде. За њих се нема ко борити јер је погинуо на првој линији да би ови могли запослити ужу и ширу фамилију. Сигурно има негдје неко дијете пог.борца или их уопште нема тамо гдје је сигуран посао и пристојна плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ВРС

30.01.2014 10:19

Дијете погинулог борца Немас потребе коментарисати провокације јајара, дезертера, профитера и кокосара који преко партијских књизица догурасе на дрзавна јасла и сада у страху за своје, ницим заслузене позиције, здусно пљују по борцима и њиховој дјеци, а све у покусају да омаловазе њихову зртву, заслугу за стварање насе светиње, Републике Српске. Драги сине, јадан је зивот кукавице ма колико новца имао. Мени могу узети све, али сјецање на моју палу брацу, саборце и понос сто сам слузио отадзбини неце. Пуно поздрава

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.01.2014 11:07

Јеленко је паметолог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 09:57

Јеленко, вољела бих да видите моје фацијалне експресије док читам оно што пишете..."Не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не." Шта да урадим што ми је отац са само 26 година погинуо, а није дезертирао? Није имао времена ни о својој будућности да размишља, јер је десетке на факултету у Са замијенио муницијом, а индеx пушком, а камоли да се избори за моје боље сутра. Срећом, ја сам у радном односу, са квалификацијом за посао који обављам, али, нисам имуна на невољу људи који су, не својом вољом страдали, прогоњени... И да. Наравно да не разумијете моју бол. Да разумијете, не би написали нити једну ријеч након мог коментара. Свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

30.01.2014 09:27

Немојте ми замјерити, али те исте породице погинулих бораца имају велика примања и заслузили су, нико не спори. Али, ста је са борцима? О њима тек нико не води рацуна. Код нас је прије неки дан на локалној ТВ била зена погинулог борца, која казе да она и двоје дјеце не могу зивјети од 800 КМ. Ма хајте, молим вас, ипак су то велике паре. Али су науцени на то, и кад буду имали 70 година бице угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 09:27

За дијете погинулог борца Ја могу да разумијем твоју бол за изгубљеним родитељем и изгубљеним родитељима, али јос сматрам да квалификација би требала бити та која одлуцује при запосљавању. Мозда само у слуцају кад имамо потпуно идентицне кандидате могло би се дати првенство напримјер дјетету погинулог борца. А ста да радимо кад имамо све кандидате који се позивају на неку, послије рата оформљену организацију: дијете погинулог борца, избјеглица, дијете без оба родитља (28 година, а дијете) итд. итд. Ја знам да је неком рат омогуцио боље услове образовања на страним образовним установама, али ја не могу да осудјујем људе цији су оцеви и у рату мислили на њихову будуцност. То су данас најобразованији дио друства, хтјели ми то признати или не. Ако би се којим слуцајем догодило да моземо задрзати овај врло мали број СТВАРНО образованих могао би се оцекивати и бољитак, али цисто сумњам да це политицари који су створили овај нас "НЕОБРАЗОВНИ" систем то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

30.01.2014 09:21

Па како дијете погинулог борца да плати радно мјесто и до 10 хиљада КМ? То само могу ови сто су профитирали, док су наси борци гинули. Па видите висе каква нам је дрзава и ко је води!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеликоптер

30.01.2014 09:16

Борачки додатак и остало Ово што борци на име борачког додатка примају је стварно мизерија, тек толико да се каже да држава брине о њима. Сви борци би се одрекли свих привилегија само да добију радно мјесто, дакле, исте привилегије као што имају и дезертери, профитери... као и чланови њихових породица. Довољно је рећи да на име борачког додатка борци добију за мјесец дана проведеног у рову четвртину дневног топлог оброка државног чиновника. Па зар мјесец дана проведеног у рову не вриједи бар једног дневног топлог оброка. Нека је на част и Ћургузу(читај "ћаргузу"), Ђокићу, Цвијановићки, Радмановићу, Додику... Најбоље би било да никада, ама баш никада у уста не узму ријеч "борац", била би то велика сатисфакција за борца, знали би, уистину, да су "отписани", да морају да се самоорганизују, а не да то у име њих ради Ћургуз и ћургузевићи, Ђокић и др. Посебна прича су РВИ и ППБ, свака написана ријеч је сувишна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

30.01.2014 09:05

Да сте дијеца ратних профитера и првобораца с краја 1995. (који су читав рат били на првој линији у Минхену или шверцовали гориво и цигарете и на крају рата дошли да се боре за РС-ку), тад би имали предност при запошљавању. Овако само се дзаба нервирам слушајући и гледајући ове који су своје ухљебили па нам дошли паметовати на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Док год се омогући појединцима који, опет кажем, "ведре и облаче" да земљом управљају на начин да су породице погинулих, и РВИ маргинализовани свих 360 дана у години, изузев, ако је изборна, онда 330 (јер су им за вријеме тог 30- дневног предизборног циркуса уста пуна празних прича како ће збринути, помоћи, школовати, запослити...), јадна је земља за коју су очеви пали! Ако мајка која је изгубила сина у рату, или жена супруга, дијете оца, брата, данас треба да плаче, куми и моли за помоћ ратног дезертера, чему жртва бораца? За шта су се то борили?! "Нека је проклета земља у којој су пашчад пуштена, а камење свезано." М. Бећковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:25

Да ли је праведније да дијете са оба родитеља, жива, здрава, који су, рецимо и у радном односу, у свом дому - своји на своме, дијете чији су 'кева и ћале' пребјегли за вријеме рата у Србију, има примат над дјететом које је не својом вољом, морало да преко ноћи одрасте, да се брине о мајци, да буде стуб крњег породичног дома? Зар је то та праведнија земља, "србофилна Српска" наспрам "србофобне БиХ"?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

30.01.2014 08:24

Не спорим да је диплома многих у овој земљи под знаком питања. Чак и оних који "ведре и облаче" и који нам свима кроје капу. Али, Јеленко, зашто вам сметају дјеца погинулих бораца? Нечији је отац 4 године у рову провео бранећу своје огњиште и у њему оно најрођеније, једино благо које има - дијете своје. Четири године, неко је пузао по блату, камену, неријетко гладан и жедан бивао, неријетко, промрзлим прстима чврсто држао пушку и бранио од непријатеља отаџбину своју. Ону коју данас зовемо Република Српска. Нажалост, многи од њих нису дочекали да се часте са нашим главешинама за Дан РС. Погинули су у том несрећном рату. Или су, у најбољу руку, остали без екстремитета, али, жива је остала глава на рамену. И реците ми, зашто данас, дјеца многих погинулих очева, немају право на запослење, чак и на те повластице које поменусте приликом добијања посла? Зашто је то спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет Вукотиц

30.01.2014 09:06

Пропали политицар Вукотиц поново покусава да се домогне фотеље уз најрањивију популацију! Ми из Зворника знамо овог врлог ветерана и ста би све урадио за свој цар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 07:36

Ако је неко дијете погинулог борца, није само тим квалифиовано да буде амбасадор. Ако би исли том логиком да дјеца погинулих имају првенство при запосљавању, имали би јос горе стање, јер назалост, та дјеца су навикла на разне повластице, а и саме дипломе су код велике вецине под знаком питања. Назалост, наси факултети и нису неко мјерило академског образовања, а нароцито ови приватни. Да је ово тацно потврдјују они који оду у развијене европске земље, гдје испод 1% успије у струци за коју је стицао знање. Назалост, ми имамо друство које је дубоко кримилизовано и не видим нити једну странку која мозе повуци земљу у правцу просперитета, бас због оно вец написаног и кљуцног у друству, а то је образовни систем. Развили смо и усаврсили систем "необразовања" и они који несто вриједе зеле ван. Након идуцих избора ниста се неце промијенити упали смо у систем - НЕОБРАЗОВНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јавите

30.01.2014 01:15

Јавите се ПДП-у ције Предсједниство воде дезертери који су се крили по БГД цијели рат, сверцовали цигаре, па досли еxпресно за директоре одмах послије рата, а сад глуме патриоте и русе страсног кримоса Додика! Па се онда јавите овом данасњем СДС-у који нема везе са изворним СДС-ом и који опет воде дезертери и прелетаци! Па се онда јавите и СНСД-у који је пун дезертера и рзноразних сљамова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диx

29.01.2014 22:25

Ово је боље не коментарисати. Боли и погадја у дусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленко

30.01.2014 11:52

Зао ми је нисам никога мислио увриједити само сам изнио моје мисљење са којим не морате да се слозите. Дрзава не треба да отвара фабрике, дузност дрзаве је да створи услове за приватне инвестиције, а то мозе само онда кад образовни систем функционисе и производи најквалитетнију могуцу радну снагу. Никакве погдности разним удрузењима не мозе развити земљу, него са погодностима мозете оцекивати веца оцекивања од особа које су на тај нацин запослене, као сто су веца примања од осталих, брзе напредовање итд. итд. Свима би било боље када би се запосљавали најстуцнији, који би у будуцности створили и радна мјеста за све остале. Диплома са Београдског унервизитета није исте тезине као она из ЕУ унив. Брцко, на радост или назалост зависи о коме се ради. Поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниђе везе

30.01.2014 14:46

Јеленко, не лупетај! Хоћеш да кажеш да су ови који се запошљавају са квалификацијама, кад сви знамо да су партијски послушници. А што се тиче страног образовања, ту је поготово неправда направљена јер нико није на основу неког тестирања добио могућност да се вани школује него што је нечије дијете. Уосталом, читај, писале су новине чија дјеца се школују у иностранству и од чијих пара. Реците ми само један случај да се неко запослио задњих година а да није прошао партијску процедуру-то је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 12:16

Јеленко, ти или си стварно "навијени" СНСД-овац или не видиш ствари. Ова запошљавња која ти помињеш не могу запасти дјецу погинулих бораца него као и обично подобне и послушне. У Фочи има дупло више запослених у администрацији и жале се на мале плате. Што се удружења тиче ако те није стид то што пишеш онда си безобразан! Значи требало би извадити последњи "трн у оку" овој банди која је је скоро све опљачкала (стварала услове) док су они који су ово створили социјални случајеви. Ако гањаш неки европски ниво иди брате тамо и не филозофирај. Ниси одговорио да ли услов да постанеш министар ако проневјериш - украдеш 40 милион од несрећних и болесних људи?! Стварно са тобом несто није у реду или си безобразан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.01.2014 11:17

Мој Јеленко. У Фочи има медецински и стоматолошки факултет који "производи" одличне кадрове. Остало - Директор Електродистрибуције ДЕЗЕРТЕР запослио је дупло више радника него што је потребно по - СНСД Бранко Вујичић ратни ДЕЗЕРТЕР одмах је постао противпожарни инспектор. Александар Голијанин посланик ПДП ДЕЗЕРТЕР. На сумњив начин "купио" рибњак па неће да приложи свој имовински картон РВИ су они који плате општинској комисији бар 60% је таквих. Гојко Дракул којег буквално нема ни на једном списку бораца је 100% инвалид И категорије са кућном његом. Има 1800 КМ примања због "мишије грознице" Мићо Јањић побјегао у Србију, у тучи добио батине са тешким посљедицама, сада је инвалид В-те категорије и ратни пензионер! Због оваквих праве инвалиде и борце биједом и одизамају им све да би та средства дали овим клошарима. Ревизија у Фочи не постоји Значи, неко мора проневјерити 40 милиона да би био амбасадор!

ОДГОВОРИТЕ