Više od 1 800 djece poginulih boraca bez posla

Republiku Srpsku stvarali su borci, a vode je politički poltroni, od kojih većina ni ne zna šta znači biti u rovu, složili su se predstavnici boračkih organizacija u emisiji “Izazovi” na BN TV.

Republika Srpska 30.01.2014 | 12:49
Više od 1 800 djece poginulih boraca bez posla
Republiku Srpsku stvarali su borci, a vode je politički poltroni, od kojih većina ni ne zna šta znači biti u rovu, složili su se predstavnici boračkih organizacija u emisiji “Izazovi” na BN TV. Oni ističu da su dezerteri danas zauzeli pozcije direktora, te zbog toga ni ne čudi zašto djeca poginulih boraca imaju problem da se zaposle. Aleksandra Miljanović, dijete poginulog borca, iz Bijeljine, završila je ekonomski fakultet prije 5 godina, odradila pripravnički staž i posljednjih 9 mjeseci svakodnevno se obraća svim nivoima vlasti u Srpskoj u nadi da će pronaći posao. “Dijete sam bez oba roditelja i obraćala sam se svima od resornog ministra do gradonačelnika. Prije devet mjeseci završila sam pripravnički i od tada nikako da nađem posao. Žalosno je da čekam da mi stric daje džeparac”, kaže Aleksandra Miljanović iz Odbor djece poginulih boraca. U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu bila je najveća mobilizacija u Republici Srpskoj. 90% vojno sposobnih muškaraca išlo je na ratište da brani otadžbinu, a samo 10% je dezertiralo, kažu predstavnici boračkih organizacija. “Danas tih 10 % koji ni ne znaju šta znači biti u rovu vode zemlju. A, zašto ova djevojka, Aleksndra, ne bi mogla biti ambasador u Srbiji, nego je to Škrbić, koji je bio ministar i uništio zdravstvo i ostvario milionsku imovinu u Monte Karlu”, izjavio je Duško Vukotić, predsjednik Udruženja Veterana Republike Srpske. “Država je donijela zakon kojim je amnestirala sve koji su pobjegli za vrijeme rata. Ratni dezerteri su se vratili. Danas dezerteri i profiteri vode firme i zapošljavaju po stranačkoj i rodbinskoj liniji”, rekao je Željko Lalić, predsjednik Odbora boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije. Poražavajući su podaci da u Srpskoj postoji više od 1800 djece poginulih boraca, većinom fakultetski obrazovanih, bez posla, kao i činjenica da nemamo zakonskih regulativa koje će ovu populaciju dovesti do lakšeg zaposlenja. Uticaj boračkih organizacija je iz godine u godinu sve slabiji, nelikvidna privreda ne obećava zaposlenje, tako da rješenja problema velikog broja djece poginulih boraca još uvijek nema na vidiku, zaključili su predstavnici boračkih organizacija. (BN TV)

Komentari / 325

Ostavite komentar
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE
Name

istina

13.02.2014 16:27

Mnogo je toga sto bi se moglo reci i napisati. Ocigledna je ruzna i tuzna nasa stvarnost. Bezkrupulozni,sebicni,halapljivi,bez trunka obraza...politicari u sadejstvu sa polupismenim,novopecenim "biznismenima"-tajkunima,zatrse tragove svemu sto je moralno,gazeci po dostojanstvu i cestitosti,poginulih i ranjenih,njihove djece i porodica...U proslom,nesrecnom gradjanskom ratu,angazovano I poginulo osmoro bliznjih; rodjeni brat,stric,stricevic,zet...dva brata ranjeni-nose gelere,tuga...za koga ? Za sljam,profitere,harzardere! VUKOTICU,imamo li alternative?

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 22:47

Vidim uvijek se nadje neko da opravdava sistem...tako i ovaj g-din..''djeca poginulih boraca kažeš navikli na razne povlastice....''hehe pa to je strašno i žalosno...pa eto želim svima od srca da imaju povlastice kao mi čiji su roditelji,đedovi,stričevi poginuli...ostali bez dijelova svoga tijela....da bi se sad bogatili neki tajkuni koji su pobjegli odavde za vrijeme rata..Za badava su i poginuli i ostali invalidi vrijeme je pokazalo nažalost!A činjenica da nas još ima oko 1800, devetnaest godina posle rata poražavajući je podatak.Nova se djeca ne radaju nego nam se samo može smanjivati broj...i eto koliko se radi i pazi o nama.Dobro izbori idu pa se barem o nama priča...poz veliki od sina pog borca koji ima povlastice ogromne pa ne zna šta će od para hehe :)

ODGOVORITE
Name

zuti

31.01.2014 02:37

Djeca poginulih boraca nikakva prava nemaju. Diplome koje dobijaju su validne, imaju znanje. I nije tacno da oni koji dodju u Ameriku imaju veca znanja, samo moraju poloziti ispit. Djeca iz BiH su cijenjena u Evropi i Americi i Kanadi. Mi smo to dokazali u Ilinoisu. Ne zaboravite, samo trebate skinuti ovu mafiju SNSD, SDS, SDA, HDZ, PDP i ostale, sve u zatvor, tamo im je mjesto, a mladi da dodju na vlast i bice bolje.

ODGOVORITE
Name

maja cerka poginulog borca

30.01.2014 22:47

Jelenko je donekle u pravu.Postoje porodice koje su dobro unovcile svoje mrtve.Na budzetu sam bila zato sto sam bila prva na prijemnom,nikad nisam dobila stipendiju,pripravnicki sam odradila volonterski,strucni ispit sama platila.Pa sta sam ja dobila od drzave?I moramo biti djeca od 28 godina,jer se fakultet ne završava u 16 nego u 24 pa nadalje.Dragi Jelenko,za neke druge stvari ne mogu reci da ste u pravu.Nismo svi zavrsili sumnjive fakultete i nismo svi stekli sumnjivo znanje.Ali na stranu sve,ostati u 13 bez oca,sa majkom i još 2 sestre nije uopste bezazleno,samo ja znam kako nam je bilo,ne daj Boze ni najvecem dusmaninu.

ODGOVORITE
Name

Bruka

30.01.2014 20:05

A sta ciji je otac isto bio u ratu 4 godine i nije poginuo Sta sa tom djecom Jel treba da pogine pa da imam privilegije Mislim da svi trebaju imati jednak status Privilegije moraju da traju odredjeno vrijeme Ali hocete li i sa 70 godina govoriti da ste djeca poginulih boraca Moj otac nije poginuo i hvala bogu na tome Neka Bn istrazi koliko djece poginulih boraca je zaposleno Pa 1800 i nije velik broj S obzirom da se rat zavrsio prije 20 godina Sva ta djeca su sada punoljetna I radi ih na hiljade Mnogo vise nego sto ne radi

ODGOVORITE
Name

por.poginulog borca

30.01.2014 10:49

Ja sam majka dva momka koja su djeca poginulog borca i prije dva mjeseca jedan se zaposlio kod privatnika u 31.god. Hvala poslodavcu. Obraćali smo se svima opštini, pisali ministrima, predsjedniku Republike, da ne pričam o javnim preduzećima. Boračku treba ukinuti. Oni ništa ne rade samo ispijaju kave i vuku plate. E, moja gospodo, ko nema vezu bio on ovaj ili onaj nema od posla ništa. Boli kada ujutru cijela porodica ode na posao, a moja djeca to sve vide. Za njih se nema ko boriti jer je poginuo na prvoj liniji da bi ovi mogli zaposliti užu i širu familiju. Sigurno ima negdje neko dijete pog.borca ili ih uopšte nema tamo gdje je siguran posao i pristojna plata.

ODGOVORITE
Name

Goran VRS

30.01.2014 10:19

Dijete poginulog borca Nemas potrebe komentarisati provokacije jajara, dezertera, profitera i kokosara koji preko partijskih knjizica dogurase na drzavna jasla i sada u strahu za svoje, nicim zasluzene pozicije, zdusno pljuju po borcima i njihovoj djeci, a sve u pokusaju da omalovaze njihovu zrtvu, zaslugu za stvaranje nase svetinje, Republike Srpske. Dragi sine, jadan je zivot kukavice ma koliko novca imao. Meni mogu uzeti sve, ali sjecanje na moju palu bracu, saborce i ponos sto sam sluzio otadzbini nece. Puno pozdrava

ODGOVORITE
Name

marko

30.01.2014 11:07

Jelenko je pametolog.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 09:57

Jelenko, voljela bih da vidite moje facijalne ekspresije dok čitam ono što pišete..."Ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne." Šta da uradim što mi je otac sa samo 26 godina poginuo, a nije dezertirao? Nije imao vremena ni o svojoj budućnosti da razmišlja, jer je desetke na fakultetu u Sa zamijenio municijom, a index puškom, a kamoli da se izbori za moje bolje sutra. Srećom, ja sam u radnom odnosu, sa kvalifikacijom za posao koji obavljam, ali, nisam imuna na nevolju ljudi koji su, ne svojom voljom stradali, progonjeni... I da. Naravno da ne razumijete moju bol. Da razumijete, ne bi napisali niti jednu riječ nakon mog komentara. Svako dobro.

ODGOVORITE
Name

Dejan

30.01.2014 09:27

Nemojte mi zamjeriti, ali te iste porodice poginulih boraca imaju velika primanja i zasluzili su, niko ne spori. Ali, sta je sa borcima? O njima tek niko ne vodi racuna. Kod nas je prije neki dan na lokalnoj TV bila zena poginulog borca, koja kaze da ona i dvoje djece ne mogu zivjeti od 800 KM. Ma hajte, molim vas, ipak su to velike pare. Ali su nauceni na to, i kad budu imali 70 godina bice ugrozeni.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 09:27

Za dijete poginulog borca Ja mogu da razumijem tvoju bol za izgubljenim roditeljem i izgubljenim roditeljima, ali jos smatram da kvalifikacija bi trebala biti ta koja odlucuje pri zaposljavanju. Mozda samo u slucaju kad imamo potpuno identicne kandidate moglo bi se dati prvenstvo naprimjer djetetu poginulog borca. A sta da radimo kad imamo sve kandidate koji se pozivaju na neku, poslije rata oformljenu organizaciju: dijete poginulog borca, izbjeglica, dijete bez oba roditlja (28 godina, a dijete) itd. itd. Ja znam da je nekom rat omogucio bolje uslove obrazovanja na stranim obrazovnim ustanovama, ali ja ne mogu da osudjujem ljude ciji su ocevi i u ratu mislili na njihovu buducnost. To su danas najobrazovaniji dio drustva, htjeli mi to priznati ili ne. Ako bi se kojim slucajem dogodilo da mozemo zadrzati ovaj vrlo mali broj STVARNO obrazovanih mogao bi se ocekivati i boljitak, ali cisto sumnjam da ce politicari koji su stvorili ovaj nas "NEOBRAZOVNI" sistem to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

srpkinja

30.01.2014 09:21

Pa kako dijete poginulog borca da plati radno mjesto i do 10 hiljada KM? To samo mogu ovi sto su profitirali, dok su nasi borci ginuli. Pa vidite vise kakva nam je drzava i ko je vodi!

ODGOVORITE
Name

Helikopter

30.01.2014 09:16

Borački dodatak i ostalo Ovo što borci na ime boračkog dodatka primaju je stvarno mizerija, tek toliko da se kaže da država brine o njima. Svi borci bi se odrekli svih privilegija samo da dobiju radno mjesto, dakle, iste privilegije kao što imaju i dezerteri, profiteri... kao i članovi njihovih porodica. Dovoljno je reći da na ime boračkog dodatka borci dobiju za mjesec dana provedenog u rovu četvrtinu dnevnog toplog obroka državnog činovnika. Pa zar mjesec dana provedenog u rovu ne vrijedi bar jednog dnevnog toplog obroka. Neka je na čast i Ćurguzu(čitaj "ćarguzu"), Đokiću, Cvijanovićki, Radmanoviću, Dodiku... Najbolje bi bilo da nikada, ama baš nikada u usta ne uzmu riječ "borac", bila bi to velika satisfakcija za borca, znali bi, uistinu, da su "otpisani", da moraju da se samoorganizuju, a ne da to u ime njih radi Ćurguz i ćurguzevići, Đokić i dr. Posebna priča su RVI i PPB, svaka napisana riječ je suvišna.

ODGOVORITE
Name

istina

30.01.2014 09:05

Da ste dijeca ratnih profitera i prvoboraca s kraja 1995. (koji su čitav rat bili na prvoj liniji u Minhenu ili švercovali gorivo i cigarete i na kraju rata došli da se bore za RS-ku), tad bi imali prednost pri zapošljavanju. Ovako samo se dzaba nerviram slušajući i gledajući ove koji su svoje uhljebili pa nam došli pametovati na TV.

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Dok god se omogući pojedincima koji, opet kažem, "vedre i oblače" da zemljom upravljaju na način da su porodice poginulih, i RVI marginalizovani svih 360 dana u godini, izuzev, ako je izborna, onda 330 (jer su im za vrijeme tog 30- dnevnog predizbornog cirkusa usta puna praznih priča kako će zbrinuti, pomoći, školovati, zaposliti...), jadna je zemlja za koju su očevi pali! Ako majka koja je izgubila sina u ratu, ili žena supruga, dijete oca, brata, danas treba da plače, kumi i moli za pomoć ratnog dezertera, čemu žrtva boraca? Za šta su se to borili?! "Neka je prokleta zemlja u kojoj su paščad puštena, a kamenje svezano." M. Bećković

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:25

Da li je pravednije da dijete sa oba roditelja, živa, zdrava, koji su, recimo i u radnom odnosu, u svom domu - svoji na svome, dijete čiji su 'keva i ćale' prebjegli za vrijeme rata u Srbiju, ima primat nad djetetom koje je ne svojom voljom, moralo da preko noći odraste, da se brine o majci, da bude stub krnjeg porodičnog doma? Zar je to ta pravednija zemlja, "srbofilna Srpska" naspram "srbofobne BiH"?!

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

30.01.2014 08:24

Ne sporim da je diploma mnogih u ovoj zemlji pod znakom pitanja. Čak i onih koji "vedre i oblače" i koji nam svima kroje kapu. Ali, Jelenko, zašto vam smetaju djeca poginulih boraca? Nečiji je otac 4 godine u rovu proveo braneću svoje ognjište i u njemu ono najrođenije, jedino blago koje ima - dijete svoje. Četiri godine, neko je puzao po blatu, kamenu, nerijetko gladan i žedan bivao, nerijetko, promrzlim prstima čvrsto držao pušku i branio od neprijatelja otadžbinu svoju. Onu koju danas zovemo Republika Srpska. Nažalost, mnogi od njih nisu dočekali da se časte sa našim glavešinama za Dan RS. Poginuli su u tom nesrećnom ratu. Ili su, u najbolju ruku, ostali bez ekstremiteta, ali, živa je ostala glava na ramenu. I recite mi, zašto danas, djeca mnogih poginulih očeva, nemaju pravo na zaposlenje, čak i na te povlastice koje pomenuste prilikom dobijanja posla? Zašto je to sporno?

ODGOVORITE
Name

Opet Vukotic

30.01.2014 09:06

Propali politicar Vukotic ponovo pokusava da se domogne fotelje uz najranjiviju populaciju! Mi iz Zvornika znamo ovog vrlog veterana i sta bi sve uradio za svoj car.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 07:36

Ako je neko dijete poginulog borca, nije samo tim kvalifiovano da bude ambasador. Ako bi isli tom logikom da djeca poginulih imaju prvenstvo pri zaposljavanju, imali bi jos gore stanje, jer nazalost, ta djeca su navikla na razne povlastice, a i same diplome su kod velike vecine pod znakom pitanja. Nazalost, nasi fakulteti i nisu neko mjerilo akademskog obrazovanja, a narocito ovi privatni. Da je ovo tacno potvrdjuju oni koji odu u razvijene evropske zemlje, gdje ispod 1% uspije u struci za koju je sticao znanje. Nazalost, mi imamo drustvo koje je duboko krimilizovano i ne vidim niti jednu stranku koja moze povuci zemlju u pravcu prosperiteta, bas zbog ono vec napisanog i kljucnog u drustvu, a to je obrazovni sistem. Razvili smo i usavrsili sistem "neobrazovanja" i oni koji nesto vrijede zele van. Nakon iducih izbora nista se nece promijeniti upali smo u sistem - NEOBRAZOVNI.

ODGOVORITE
Name

javite

30.01.2014 01:15

Javite se PDP-u cije Predsjednistvo vode dezerteri koji su se krili po BGD cijeli rat, svercovali cigare, pa dosli expresno za direktore odmah poslije rata, a sad glume patriote i ruse strasnog krimosa Dodika! Pa se onda javite ovom danasnjem SDS-u koji nema veze sa izvornim SDS-om i koji opet vode dezerteri i preletaci! Pa se onda javite i SNSD-u koji je pun dezertera i rznoraznih sljamova.

ODGOVORITE
Name

Dix

29.01.2014 22:25

Ovo je bolje ne komentarisati. Boli i pogadja u dusu.

ODGOVORITE
Name

jelenko

30.01.2014 11:52

Zao mi je nisam nikoga mislio uvrijediti samo sam iznio moje misljenje sa kojim ne morate da se slozite. Drzava ne treba da otvara fabrike, duznost drzave je da stvori uslove za privatne investicije, a to moze samo onda kad obrazovni sistem funkcionise i proizvodi najkvalitetniju mogucu radnu snagu. Nikakve pogdnosti raznim udruzenjima ne moze razviti zemlju, nego sa pogodnostima mozete ocekivati veca ocekivanja od osoba koje su na taj nacin zaposlene, kao sto su veca primanja od ostalih, brze napredovanje itd. itd. Svima bi bilo bolje kada bi se zaposljavali najstucniji, koji bi u buducnosti stvorili i radna mjesta za sve ostale. Diploma sa Beogradskog unerviziteta nije iste tezine kao ona iz EU univ. Brcko, na radost ili nazalost zavisi o kome se radi. Poz.

ODGOVORITE
Name

Niđe veze

30.01.2014 14:46

Jelenko, ne lupetaj! Hoćeš da kažeš da su ovi koji se zapošljavaju sa kvalifikacijama, kad svi znamo da su partijski poslušnici. A što se tiče stranog obrazovanja, tu je pogotovo nepravda napravljena jer niko nije na osnovu nekog testiranja dobio mogućnost da se vani školuje nego što je nečije dijete. Uostalom, čitaj, pisale su novine čija djeca se školuju u inostranstvu i od čijih para. Recite mi samo jedan slučaj da se neko zaposlio zadnjih godina a da nije prošao partijsku proceduru-to je nemoguće.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 12:16

Jelenko, ti ili si stvarno "navijeni" SNSD-ovac ili ne vidiš stvari. Ova zapošljavnja koja ti pominješ ne mogu zapasti djecu poginulih boraca nego kao i obično podobne i poslušne. U Foči ima duplo više zaposlenih u administraciji i žale se na male plate. Što se udruženja tiče ako te nije stid to što pišeš onda si bezobrazan! Znači trebalo bi izvaditi poslednji "trn u oku" ovoj bandi koja je je skoro sve opljačkala (stvarala uslove) dok su oni koji su ovo stvorili socijalni slučajevi. Ako ganjaš neki evropski nivo idi brate tamo i ne filozofiraj. Nisi odgovorio da li uslov da postaneš ministar ako pronevjeriš - ukradeš 40 milion od nesrećnih i bolesnih ljudi?! Stvarno sa tobom nesto nije u redu ili si bezobrazan.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.01.2014 11:17

Moj Jelenko. U Foči ima medecinski i stomatološki fakultet koji "proizvodi" odlične kadrove. Ostalo - Direktor Elektrodistribucije DEZERTER zaposlio je duplo više radnika nego što je potrebno po - SNSD Branko Vujičić ratni DEZERTER odmah je postao protivpožarni inspektor. Aleksandar Golijanin poslanik PDP DEZERTER. Na sumnjiv način "kupio" ribnjak pa neće da priloži svoj imovinski karton RVI su oni koji plate opštinskoj komisiji bar 60% je takvih. Gojko Drakul kojeg bukvalno nema ni na jednom spisku boraca je 100% invalid I kategorije sa kućnom njegom. Ima 1800 KM primanja zbog "mišije groznice" Mićo Janjić pobjegao u Srbiju, u tuči dobio batine sa teškim posljedicama, sada je invalid V-te kategorije i ratni penzioner! Zbog ovakvih prave invalide i borce bijedom i odizamaju im sve da bi ta sredstva dali ovim klošarima. Revizija u Foči ne postoji Znači, neko mora pronevjeriti 40 miliona da bi bio ambasador!

ODGOVORITE