Продаја лијекова преко интернета без контроле

Док се у бројним европским државама лекови не могу купити без рецепта, у Босни и Херцеговини однедавно је нови тренд продаја и куповина лекова преко интернета.

Република Српска 15.11.2013 | 21:21
Продаја лијекова преко интернета без контроле
Док се у бројним европским државама лекови не могу купити без рецепта, у Босни и Херцеговини однедавно је нови тренд продаја и куповина лекова преко интернета. Док се у бројним европским државама лекови не могу купити без рецепта, у Босни и Херцеговини су све врсте медикамената доступне свима у апотекама, а однедавно је нови тренд продаја и куповина лекова преко интернета. Лекови који се продају на овај начин доступни су свима, па тако и деци, пише "Вечерњи лист" и наводи да се на најпознатијој онлајн трговини у БиХ "Пик.ба" могу пронаћии разне врсте - од биљних препарата, па све до лекова који се користе за малигна обољења. Цене су, углавном, ниже него у апотекама, а занимљиво је споменути да се на овој интернет страници могу пронаћи и разне врсте лекова недоступних у апотекарским установама. Иако се чини као примамљива понуда да кутија лека коју би у апотеци платили 100 конвертибилних марака (око 50 евра) на "Пику" може да се набави за половину тог износа. Стручњаци позивају на опрез и објашњавају да се може радити само о истој амбалажи, док састав лека може бити знатно другачији и у крајњем случају опасан по живот.  

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

томиц1957.дејан@гмаил.цом

30.05.2017 20:12

Ако неко има прадаxу 150 мг , а да није превисе скупа мозе ми се јавити поруком на фејс . требало би ми неколико кутија ... Заправо имао сам теску емболију и лек ми је неопходан

ОДГОВОРИТЕ