Prodaja lijekova preko interneta bez kontrole

Dok se u brojnim evropskim državama lekovi ne mogu kupiti bez recepta, u Bosni i Hercegovini odnedavno je novi trend prodaja i kupovina lekova preko interneta.

Republika Srpska 15.11.2013 | 21:21
Prodaja lijekova preko interneta bez kontrole
Dok se u brojnim evropskim državama lekovi ne mogu kupiti bez recepta, u Bosni i Hercegovini odnedavno je novi trend prodaja i kupovina lekova preko interneta. Dok se u brojnim evropskim državama lekovi ne mogu kupiti bez recepta, u Bosni i Hercegovini su sve vrste medikamenata dostupne svima u apotekama, a odnedavno je novi trend prodaja i kupovina lekova preko interneta. Lekovi koji se prodaju na ovaj način dostupni su svima, pa tako i deci, piše "Večernji list" i navodi da se na najpoznatijoj onlajn trgovini u BiH "Pik.ba" mogu pronaćii razne vrste - od biljnih preparata, pa sve do lekova koji se koriste za maligna oboljenja. Cene su, uglavnom, niže nego u apotekama, a zanimljivo je spomenuti da se na ovoj internet stranici mogu pronaći i razne vrste lekova nedostupnih u apotekarskim ustanovama. Iako se čini kao primamljiva ponuda da kutija leka koju bi u apoteci platili 100 konvertibilnih maraka (oko 50 evra) na "Piku" može da se nabavi za polovinu tog iznosa. Stručnjaci pozivaju na oprez i objašnjavaju da se može raditi samo o istoj ambalaži, dok sastav leka može biti znatno drugačiji i u krajnjem slučaju opasan po život.  

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

[email protected]

30.05.2017 20:12

Ako neko ima pradaxu 150 mg , a da nije previse skupa moze mi se javiti porukom na fejs . trebalo bi mi nekoliko kutija ... Zapravo imao sam tesku emboliju i lek mi je neophodan

ODGOVORITE