Исправка: Гравиола не лијечи рак и није “10.000 пута” учинковитија од хемотерапије

ИСПРАВАК: БН портал објавио је текст под називом "Гравиола уништава ћелије рака ", портал "Раскринкавање" анализом је утврдио да гравиола не лијечи рак и није “10.000 пута” учинковитија од хемотерапије, а како се наводи у тексту. Ови наводи немају упориште у чињеницама. Информацију да "Гравиола уништава ћелије рака и да је 10.000 пута учинковитија од хемотерапије" није тачна и овом приликом је исправљамо.

Република Српска 03.09.2013 | 10:38
Исправка: Гравиола не лијечи рак и није “10.000 пута” учинковитија од хемотерапије

Истраживања су показала да ова биљка не убија ћелије рака у нашем тијелу и то 10 000 пута успјешније од обичне хемотерапије и лијека Адриамyцин (најчешће кориштен при хемотерапији).

Посљедице лијечења гравиолом су враћање снаге и имуности за разлику од хемотерапије која је изванредно исцрпљујућа.

Биљци именом гравиола (аннона мурицата) се не приписују чудесне способности оздрављења.

Гравиола садржи хемикалије које би могле помоћи у борби против рака, као и бактерија, вируса и паразита. Људи користе гравиолу против хуманог папилома вируса (ХПВ), бактеријских инфекција, рака и многих других стања, али нема ваљаних научних доказа који подржавају ове употребе. Такође, то може бити опасно.

Ова биљка не уништава ћелије рака без икаквих штетних нуспојава и не може послужити многима у лијечењу малигних обољења.

Нетачно је да су фармацеутске компаније тек у посљедње вријеме почеле озбиљније говорити о овој биљци која би могла бити спас за многе обољеле.

Не постоје докази да фармацеутска индустрија крије лијек против рака.  Напротив, велике фармацеутске компаније улажу милијарде у развој нових лијекова. 

Гравиола ( лат. Аннона мурицата) расте у Мексику, Колумбији, Перуу, Венецуели, на Карибима, али исто у земљама подсахарске Африке и југосточне Азије.

Управо према наведеним стаништима, може се закључити како овој биљци одговарају подручја високе влаге и релативно топле зиме ( не мање од 5 целзијусевих степени).

Стабло гравиоле није посебно  велико, али је зато цијела биљка искористива. Управо зато је јужноамерички индијанци користе читаву: кору, лишће, коријен,сјеме и плод – и то за лијечење многих болести као што су астма, артритис, проблеми са јетром и болести срца.

Слаткастог је окуса, а подсјећа на комбинацију ананаса и јагоде. Чудотворна гравиола – лијек за многе болести Највише пажње ова биљка је привукла управо у лијечењу рака.

Истраживања су показала да ова биљка не лијечи многе врсте туморног обољења, и не  помаже код бактеријских и гљивичних инфекција, нити снижава крвни притисак, лијечи астму, артритис, помаже код депресије, стреса и нервних поремећаја…

Тачно је да су рађене бројне студије о утјецају супстанци у гравиоли на канцерогена обољења. 

Оне које су се фокусирале на ћелије рака плућа, дебелог цријева и јетре јесу показале да екстракти гравиоле имају могућност да изазову програмирану ћелијску смрт, како се и претпостављало.

Али, истраживања су показала како ова биљка не убија станице рака у нашем тијелу и није 10 000 пута успјешније од обичне хемотерапије и лијека Адриамyцин (најћешће кориштен при хемотерапији) – нетачне су тврдње да посљедице лијечења гравиолом су враћање снаге и имуности за разлику од хемотерапије која је ванредно исцрпљујућа.

Нетачна су истраживања на овој биљци која показују да:

- уништава станице рака потпуно природно и сигурно, те не узрокује екстремне мучнине, губитак тежине и власишта; екстракт из ове биљке убија малигне станице 12 врста рака

- тијело постаје осјетно јаче и здравије кроз тијек лијечења - штити имуносни систем и јача га, захваљујући томе помаже у борби против смртносних инфекција

- будући да помаже код депресије и стреса помаже у борби код болести и у побољшању погледа на живот, враћа духовну снагу Обмане око гравиоле Тежње фармацеутских фирми да патентирају и материјализују ову чудесну биљку пронашле су запреку јер је немогуће (за сада) патентирати природни састојак или биљку.

Чак је немогуће произвести ни ГМО биљку која ће бити налик изворној гравиоли јер се плод не жели реплицирати. Управо зато, због страха од губитка профита конвенционалним лијечењем и немогућношћу профита изворном биљком прича о гравиоли је макнута у страну.

Дакле, иако поједине студије заиста јесу показале да супстанце из гравиоле имају потенцијал да убију канцерогене станице, не постоје клиничка тестирања која би доказала да се ова биљка може сматрати лијеком за рак. 

Тврдње о сазнањима да је ова биљка моћан убица рака још од 70- тих годиња, нису доказане .

Посљедње запажено истраживање, које је учинило Католички универзитет у Јужној Кореји указује како гравиола селективно убија станице рака, док здраве станице оставља по страни.

Тако оставља недирнуто и репродукције станица желуца и косе које код многих обољелих код хемотерапије узрокује мучнине и губитак косе.

Коментари / 0

Оставите коментар