Бегић обучавао вехабије за Сирију?

Наоружање које је недавно откривено код Тешња у акцији СИПА је под контролом Исмета Бегића, власника зеничке фирме "Алмy", стоји у пријави која је недавно упућена СИПА, сазнају "Независне" од извора блиског истрази.

Република Српска 24.07.2013 | 07:15
Бегић обучавао вехабије за Сирију?

Наоружање које је недавно откривено код Тешња у акцији СИПА је под контролом Исмета Бегића, власника зеничке фирме "Алмy", стоји у пријави која је недавно упућена СИПА, сазнају "Независне" од извора блиског истрази.Како сазнајемо, пријава би, уколико се наводи покажу тачним, с овим оружјем могла повезати и Бакира Изетбеговића, предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Наиме, у поменутој пријави за организовани криминал, корупцију, организовање вехабија и обуку за тероризам против Бегића наводи се да је Бегић, који је, као и недавно приведени државни посланик Шемсудин Мехмедовић, високи члан СДА.

Бегић је, како се наводи, под покровитељством Изетбеговића организовао камп у околини Завидовића за обуку вехабија и муџахедина који се шаљу по договору у Сирију и друга ратишта у исламском свијету. Бегић, који је и сам вехабија, наводно пријети вехабијама које се не слажу с њим и не подржавају оно што ради.

У пријави су даље наведене и информације да за то добијају новац који долази преко Турске, и то преко посредника који авионом доноси новац у једној торби, а преко контроле пролази дипломатским путем. На исти начин, како је наведено, преко одређених људи пролази и дрога која се шаље у Њемачку. Наведено је, такође, да је Бегић, заједно са особом која се презива Аљуши, повезан са балканским краљем кокаина Дарком Шарићем, тврде Независне новине.

Коментари / 0

Оставите коментар