Водушек иза решетака

 Бивши амбасадор Словеније у Босни и Херцеговини Наташа Водушек почела је служити једногодишњу казну затвора за изазивање саобраћајне несреће у ноћи 13.

Република Српска 23.07.2013 | 08:30
Водушек иза решетака

 Бивши амбасадор Словеније у Босни и Херцеговини Наташа Водушек почела је служити једногодишњу казну затвора за изазивање саобраћајне несреће у ноћи 13. октобра 2008. године у Сарајеву, потврдили су извори блиски Водушек.Водушек се јавила на издржавање казне у женском затвору Иг код Љубљане.

Возећи под утицајем алкохола, а уочи посјете тадашњег предсједника Словеније Данила Тирка Сарајеву, Водушек је прошла кроз црвено свијетло и тешко повриједила Сарајлију Нијаза Зорлака.

Зорлак се већ пет година опоравља од задобијених повреда, а 60-постотни је инвалид. У септембру Зорлак очекује ново рочиште на Општинском суду у Сарајеву у спору који већ трећу годину води против осигуравајуће куће Наташе Водушек за материјалну одштету.

Водушек је у затвору требала бити већ у јуну ове године, али је суд прихватио њену молбу да на одређено вријеме, тачније, за мјесец дана, одгоди извршење казне, јавио је дописник Анадолије.

У међувремену је затражила нову одгоду издржавања казне, али суд у Словенији одбио такав њен захтјев.

Уколико буде проглашен кривим, у затвор би ускоро могао и њен супруг Владимир Водушек. Оптужен је за покушај уцјењивања предузећа Униор како би закупио огласни простор на његовој Инфо ТВ, која је од марта у стечају. За то кривчно дјело пријети му до осам година затвора.

Коментари / 0

Оставите коментар