Vodušek iza rešetaka

 Bivši ambasador Slovenije u Bosni i Hercegovini Nataša Vodušek počela je služiti jednogodišnju kaznu zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u noći 13.

Republika Srpska 23.07.2013 | 08:30
Vodušek iza rešetaka

 Bivši ambasador Slovenije u Bosni i Hercegovini Nataša Vodušek počela je služiti jednogodišnju kaznu zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u noći 13. oktobra 2008. godine u Sarajevu, potvrdili su izvori bliski Vodušek.Vodušek se javila na izdržavanje kazne u ženskom zatvoru Ig kod Ljubljane.

Vozeći pod uticajem alkohola, a uoči posjete tadašnjeg predsjednika Slovenije Danila Tirka Sarajevu, Vodušek je prošla kroz crveno svijetlo i teško povrijedila Sarajliju Nijaza Zorlaka.

Zorlak se već pet godina oporavlja od zadobijenih povreda, a 60-postotni je invalid. U septembru Zorlak očekuje novo ročište na Opštinskom sudu u Sarajevu u sporu koji već treću godinu vodi protiv osiguravajuće kuće Nataše Vodušek za materijalnu odštetu.

Vodušek je u zatvoru trebala biti već u junu ove godine, ali je sud prihvatio njenu molbu da na određeno vrijeme, tačnije, za mjesec dana, odgodi izvršenje kazne, javio je dopisnik Anadolije.

U međuvremenu je zatražila novu odgodu izdržavanja kazne, ali sud u Sloveniji odbio takav njen zahtjev.

Ukoliko bude proglašen krivim, u zatvor bi uskoro mogao i njen suprug Vladimir Vodušek. Optužen je za pokušaj ucjenjivanja preduzeća Unior kako bi zakupio oglasni prostor na njegovoj Info TV, koja je od marta u stečaju. Za to krivčno djelo prijeti mu do osam godina zatvora.

Komentari / 0

Ostavite komentar