Радуљ напушта “Борац”

 Жао ми је што идем.

Република Српска 11.07.2013 | 08:15
Радуљ напушта “Борац”

 Жао ми је што идем. Срцем и душом сам уз Борац и не одлазим због љутње или сујете, рекао је Слободан Радуљ, који је поднио оставку на мјесто предсједника Управног одбора ФК Борац.

Радуљ је о овом потезу обавијестио и Слободана Гаврановића, градоначелника Бањалуке, а оставка би требело да буде усвојена 18. јула на Скупштини клуба. Разлог за овакав потез Радуљ, који је 2. априла именован на функцију предсједника, је истакао много обавеза у Правобранилаштву РС.

"Разлог за одлазак су нагомилане обавезе у Правобранилаштву РС, а постао сам и члан Радне групе Владе РС за 'Јужни ток'. Одласком нећу клубу окренути леђа. Планове које сам зацртао ћу да урадим, али не желим да радим ништа напола, јер тренутно не могу све да стигнем", изјавио је Радуљ, који као свог насљедника предлаже Срђана Шупута, потпредсједника УО, који је већ једном имао мандат предсједника:

"Мој приједлог је да овај УО остане на окупу, јер смо до сада урадили доста добрих ствари. На сједници Скупштине ћу за насљедника да предложим Шупута, а о његовом евентуалном именовању ће одлучити други људи. Борац ће и даље имати моју подршку и клуб може да настави са радом и без мене. Никада нећу радити против Борца".

Радуљ је истакао да његов одлазак не значи да ће клуб остати и без Момчила Савичића, директора клуба, којег је управо досадашњи предсједник поставио на ову функцију.

"Моја оставка не значи и његов одлазак и о томе ће одлучити нови предсједник клуба", кратко је казао Радуљ.

У сјени одласка предсједника клуба, остао је евентуални долазак Винка Мариновића, бившег фудбалера Борца, Црвене звезде и Козаре и тренера клуба из Градишке, који је близу договора са "црвено-плавима" и на Градском стадиону би требало да буде помоћник Драгану Јовићу, шефу стручног штаба.

"Мариновић жели да разговара са Јовићем и уколико све буде у реду биће именован за помоћног тренера. Његово искуство би нам добродошло. Ради се о одличном стручњаку који је већ лансирао неколико младих играча и био бих веома срећан да дође у клуб", рекао је Момчило Савичић, директор Борца.

Фудбалери Борца су данас требало да одиграју пријатељски меч с Рудар Приједором, али је премијерлигаш са Сане отказао контролни сусрет због страха за безбједност.

"Наши навијачи су најавили одлазак у Приједор, па су челници клуба отказали сусрет, јер страхују за безбједност. Казали су нам да нема полиције у Приједору, јер су сви отишли у Сребреницу", изјавио је Момчило Савичић, док су "рудари" истакли да имају техничких проблема на Градском стадиону па су у току радови на поправци.

Коментари / 0

Оставите коментар