Radulj napušta “Borac”

 Žao mi je što idem.

Republika Srpska 11.07.2013 | 08:15
Radulj napušta “Borac”

 Žao mi je što idem. Srcem i dušom sam uz Borac i ne odlazim zbog ljutnje ili sujete, rekao je Slobodan Radulj, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Borac.

Radulj je o ovom potezu obavijestio i Slobodana Gavranovića, gradonačelnika Banjaluke, a ostavka bi trebelo da bude usvojena 18. jula na Skupštini kluba. Razlog za ovakav potez Radulj, koji je 2. aprila imenovan na funkciju predsjednika, je istakao mnogo obaveza u Pravobranilaštvu RS.

"Razlog za odlazak su nagomilane obaveze u Pravobranilaštvu RS, a postao sam i član Radne grupe Vlade RS za 'Južni tok'. Odlaskom neću klubu okrenuti leđa. Planove koje sam zacrtao ću da uradim, ali ne želim da radim ništa napola, jer trenutno ne mogu sve da stignem", izjavio je Radulj, koji kao svog nasljednika predlaže Srđana Šuputa, potpredsjednika UO, koji je već jednom imao mandat predsjednika:

"Moj prijedlog je da ovaj UO ostane na okupu, jer smo do sada uradili dosta dobrih stvari. Na sjednici Skupštine ću za nasljednika da predložim Šuputa, a o njegovom eventualnom imenovanju će odlučiti drugi ljudi. Borac će i dalje imati moju podršku i klub može da nastavi sa radom i bez mene. Nikada neću raditi protiv Borca".

Radulj je istakao da njegov odlazak ne znači da će klub ostati i bez Momčila Savičića, direktora kluba, kojeg je upravo dosadašnji predsjednik postavio na ovu funkciju.

"Moja ostavka ne znači i njegov odlazak i o tome će odlučiti novi predsjednik kluba", kratko je kazao Radulj.

U sjeni odlaska predsjednika kluba, ostao je eventualni dolazak Vinka Marinovića, bivšeg fudbalera Borca, Crvene zvezde i Kozare i trenera kluba iz Gradiške, koji je blizu dogovora sa "crveno-plavima" i na Gradskom stadionu bi trebalo da bude pomoćnik Draganu Joviću, šefu stručnog štaba.

"Marinović želi da razgovara sa Jovićem i ukoliko sve bude u redu biće imenovan za pomoćnog trenera. Njegovo iskustvo bi nam dobrodošlo. Radi se o odličnom stručnjaku koji je već lansirao nekoliko mladih igrača i bio bih veoma srećan da dođe u klub", rekao je Momčilo Savičić, direktor Borca.

Fudbaleri Borca su danas trebalo da odigraju prijateljski meč s Rudar Prijedorom, ali je premijerligaš sa Sane otkazao kontrolni susret zbog straha za bezbjednost.

"Naši navijači su najavili odlazak u Prijedor, pa su čelnici kluba otkazali susret, jer strahuju za bezbjednost. Kazali su nam da nema policije u Prijedoru, jer su svi otišli u Srebrenicu", izjavio je Momčilo Savičić, dok su "rudari" istakli da imaju tehničkih problema na Gradskom stadionu pa su u toku radovi na popravci.

Komentari / 0

Ostavite komentar