Вучић најбољи за премијера

Председник Скупштине Србије и потпредседник СНС Небојша Стефановић изјавио је да је Александар Вучић најбоље решење за премијера, јер има највећу снагу и ауторитет за ту функцију, као и да је он овај предлог већ изнео и пред страначке органе.

Република Српска 10.07.2013 | 07:15
Вучић најбољи за премијера

Председник Скупштине Србије и потпредседник СНС Небојша Стефановић изјавио је да је Александар Вучић најбоље решење за премијера, јер има највећу снагу и ауторитет за ту функцију, као и да је он овај предлог већ изнео и пред страначке органе. "Коначна одлука биће донета током разговора Александра Вучића и Ивице Дачића. Они треба да разговарају и виде да ли је могуће да се тако нешто догоди и када", рекао је Стефановић у интервјуу данашњим "Новостима".

Стефановић је рекао да би приликом реконструкције владе било добро када би неки министри сами отишли, да неће бити повећања броја ресора и да се уопште не размишља о коалицији СНС са ДС. Он је најавио да ће на седници Председништва СНС у суботу бити донета одлука ко у влади није добро радио. Она ће потом бити изнета пред Главни одбор СНС који би већ током следеће недеље требало да усвоји све кадровске промене. "Можда би најбоље било да неки сами оду, да не чају да им странка каж да нису задовољили", сматра Стефановић. Упитан ко ће од државних секретара и директора јавних предузећа бити замењен, он је одговорио да је реч о већем броју људи. "Неће их сигурно бити четворо или петоро. Србија је добијањем датума ушла у нову фазу у којој сви морају да буду фокусирани на економију. Зато је потребан тим који ће боље да функционише. Сви морамо да се окренемо реформама и морамо да покажемо резултат", истакао је Стефановић. Он сматра да променама неће сви бити задовољни и биће оних који ће покушати по сваку цену да задрже своју позицију . "Сви ће добити прилику да пред члановима ГО објасне шта су тачно радили и шта их препоручује да остану. Међутим, уколико не буду добили већину пред страначким органима то треба да прихвате. Одлазак са функције није крај света", рекао је Стефановић. Одлуку о реформским потезима и програму реконструисане владе донеће Вучић, Дачић и Млађан Динкић. "Ово је свакако тест за све странке коалиције. Реконструкција може да успе само ако све странке схвате да упорно страначко ушанчивање и одбрана партијских позиција не воде ничему добром. Сви морају да прихвате грешке и да буду спремни да мењају своје кадрове", истакао је Стефановић. Он је нагласио да Србија чини све да се бриселски споразум у највећој мери примени на терену. "То је наша међународна обавеза коју ћемо испунити. Међутим, не можемо бесконачно да попуштамо, а да с друге стране не постоји добра воља. Уверен сам да ће притисци међународне заједнице на Приштину уродити плодом и да ћемо до краја године успети да импементирамо споразум, како бисмо у јануару започели преговоре са ЕУ", рекао је Стефановић.

Коментари / 0

Оставите коментар