Vučić najbolji za premijera

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je Aleksandar Vučić najbolje rešenje za premijera, jer ima najveću snagu i autoritet za tu funkciju, kao i da je on ovaj predlog već izneo i pred stranačke organe.

Republika Srpska 10.07.2013 | 07:15
Vučić najbolji za premijera

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je Aleksandar Vučić najbolje rešenje za premijera, jer ima najveću snagu i autoritet za tu funkciju, kao i da je on ovaj predlog već izneo i pred stranačke organe. "Konačna odluka biće doneta tokom razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Oni treba da razgovaraju i vide da li je moguće da se tako nešto dogodi i kada", rekao je Stefanović u intervjuu današnjim "Novostima".

Stefanović je rekao da bi prilikom rekonstrukcije vlade bilo dobro kada bi neki ministri sami otišli, da neće biti povećanja broja resora i da se uopšte ne razmišlja o koaliciji SNS sa DS. On je najavio da će na sednici Predsedništva SNS u subotu biti doneta odluka ko u vladi nije dobro radio. Ona će potom biti izneta pred Glavni odbor SNS koji bi već tokom sledeće nedelje trebalo da usvoji sve kadrovske promene. "Možda bi najbolje bilo da neki sami odu, da ne čaju da im stranka kaž da nisu zadovoljili", smatra Stefanović. Upitan ko će od državnih sekretara i direktora javnih preduzeća biti zamenjen, on je odgovorio da je reč o većem broju ljudi. "Neće ih sigurno biti četvoro ili petoro. Srbija je dobijanjem datuma ušla u novu fazu u kojoj svi moraju da budu fokusirani na ekonomiju. Zato je potreban tim koji će bolje da funkcioniše. Svi moramo da se okrenemo reformama i moramo da pokažemo rezultat", istakao je Stefanović. On smatra da promenama neće svi biti zadovoljni i biće onih koji će pokušati po svaku cenu da zadrže svoju poziciju . "Svi će dobiti priliku da pred članovima GO objasne šta su tačno radili i šta ih preporučuje da ostanu. Međutim, ukoliko ne budu dobili većinu pred stranačkim organima to treba da prihvate. Odlazak sa funkcije nije kraj sveta", rekao je Stefanović. Odluku o reformskim potezima i programu rekonstruisane vlade doneće Vučić, Dačić i Mlađan Dinkić. "Ovo je svakako test za sve stranke koalicije. Rekonstrukcija može da uspe samo ako sve stranke shvate da uporno stranačko ušančivanje i odbrana partijskih pozicija ne vode ničemu dobrom. Svi moraju da prihvate greške i da budu spremni da menjaju svoje kadrove", istakao je Stefanović. On je naglasio da Srbija čini sve da se briselski sporazum u najvećoj meri primeni na terenu. "To je naša međunarodna obaveza koju ćemo ispuniti. Međutim, ne možemo beskonačno da popuštamo, a da s druge strane ne postoji dobra volja. Uveren sam da će pritisci međunarodne zajednice na Prištinu uroditi plodom i da ćemo do kraja godine uspeti da impementiramo sporazum, kako bismo u januaru započeli pregovore sa EU", rekao je Stefanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar