Градоначелник кречи канцеларије

Градоначелник града Авецано у централној Италији, Ђовани ди Панеграцио, и чланови Градске управе одлучили су да се проактивно изборе са економском кризом, па су узели у руке четке и метле и сами окречили своје канцеларије, све с циљем буџетске уштеде.

Република Српска 09.07.2013 | 07:45
Градоначелник кречи канцеларије

Градоначелник града Авецано у централној Италији, Ђовани ди Панеграцио, и чланови Градске управе одлучили су да се проактивно изборе са економском кризом, па су узели у руке четке и метле и сами окречили своје канцеларије, све с циљем буџетске уштеде.Градоначелник и његове колеге остајали су на послу послије радног времена и сами прикупили новац за материјал, пренијела је агенција Франс прес.

"Идеја се брзо ширила и сви запослени су се прикључили", рекао је за Франс прес Ђино ди Чико, службеник задужен за буџет Авецана.

"У вријеме економске кризе успјели смо да уштедимо 10.000 евра. Моје колеге, градоначелник и ја платили смо 470 евра за материјал потребан за кречење", рекао је он.

Италија већ двије године пролази кроз болну рецесију, а бројне локалне власти боре се да повећају приходе. Велики дио њих је у огромним дуговима.

Коментари / 0

Оставите коментар