Gradonačelnik kreči kancelarije

Gradonačelnik grada Avecano u centralnoj Italiji, Đovani di Panegracio, i članovi Gradske uprave odlučili su da se proaktivno izbore sa ekonomskom krizom, pa su uzeli u ruke četke i metle i sami okrečili svoje kancelarije, sve s ciljem budžetske uštede.

Republika Srpska 09.07.2013 | 07:45
Gradonačelnik kreči kancelarije

Gradonačelnik grada Avecano u centralnoj Italiji, Đovani di Panegracio, i članovi Gradske uprave odlučili su da se proaktivno izbore sa ekonomskom krizom, pa su uzeli u ruke četke i metle i sami okrečili svoje kancelarije, sve s ciljem budžetske uštede.Gradonačelnik i njegove kolege ostajali su na poslu poslije radnog vremena i sami prikupili novac za materijal, prenijela je agencija Frans pres.

"Ideja se brzo širila i svi zaposleni su se priključili", rekao je za Frans pres Đino di Čiko, službenik zadužen za budžet Avecana.

"U vrijeme ekonomske krize uspjeli smo da uštedimo 10.000 evra. Moje kolege, gradonačelnik i ja platili smo 470 evra za materijal potreban za krečenje", rekao je on.

Italija već dvije godine prolazi kroz bolnu recesiju, a brojne lokalne vlasti bore se da povećaju prihode. Veliki dio njih je u ogromnim dugovima.

Komentari / 0

Ostavite komentar