Пилоти покушали да подигну авион

Снимак из кокпита Боинга 777 Ејжиана Ерлајнс, који се у суботу срушио приликом слетања на аеродром у Сан Франциску, показује да су пилоти у последњем тренутку покушали да подигну авион и одустану од слетања, али је већ било касно.

Република Српска 08.07.2013 | 07:45
Пилоти покушали да подигну авион

Снимак из кокпита Боинга 777 Ејжиана Ерлајнс, који се у суботу срушио приликом слетања на аеродром у Сан Франциску, показује да су пилоти у последњем тренутку покушали да подигну авион и одустану од слетања, али је већ било касно. Како преносе амерички медији, пилоти су једну и по секунду пре удара у писту јавили контроли лета да одустају од слетања, и да ће подићи авион и направити полукружни маневар, након чега би поново покушали да слете.

Да нешто није у реду, капетан јужнокорејског авиона схватио је седам секунди пред слетање, када је додао брзину на летелици у покушају да је подигне. Међутим, авион није успео да узлети, већ је ударио у земљу, одбио се, и онда још једном ударио, прилкиом чега је скоро потпуно уништен. Према наводима Ројтерса, пилоту који је управљао летелицом у тренутку слетања Ли Канг куку, ово је био први лет којим је управљао као први пилот на Боингу 777, иако је већ са другим авионима слетао на аеродром у Сан Франциску. Генерални директор Ејжиана Ерљанса Јун Јунг До рекао је да према његовим информацијама квар на мотору није узрок пада. Британска агенција такође наводи и да је једна од две кинеске држављанке које су погинуле, највероватније у општем метежу прегажене од возила ватрогасаца или Хитне помоћи која су јурила на место несреће. Од више од 300 путника и чланова посаде, у болници се и даље налази њих 19, од којих је шесторо у критичном стању. Две особе су парализоване због повреда кичме, наводе телевизије у САД.

Коментари / 0

Оставите коментар