Piloti pokušali da podignu avion

Snimak iz kokpita Boinga 777 Ejžiana Erlajns, koji se u subotu srušio prilikom sletanja na aerodrom u San Francisku, pokazuje da su piloti u poslednjem trenutku pokušali da podignu avion i odustanu od sletanja, ali je već bilo kasno.

Republika Srpska 08.07.2013 | 07:45
Piloti pokušali da podignu avion

Snimak iz kokpita Boinga 777 Ejžiana Erlajns, koji se u subotu srušio prilikom sletanja na aerodrom u San Francisku, pokazuje da su piloti u poslednjem trenutku pokušali da podignu avion i odustanu od sletanja, ali je već bilo kasno. Kako prenose američki mediji, piloti su jednu i po sekundu pre udara u pistu javili kontroli leta da odustaju od sletanja, i da će podići avion i napraviti polukružni manevar, nakon čega bi ponovo pokušali da slete.

Da nešto nije u redu, kapetan južnokorejskog aviona shvatio je sedam sekundi pred sletanje, kada je dodao brzinu na letelici u pokušaju da je podigne. Međutim, avion nije uspeo da uzleti, već je udario u zemlju, odbio se, i onda još jednom udario, prilkiom čega je skoro potpuno uništen. Prema navodima Rojtersa, pilotu koji je upravljao letelicom u trenutku sletanja Li Kang kuku, ovo je bio prvi let kojim je upravljao kao prvi pilot na Boingu 777, iako je već sa drugim avionima sletao na aerodrom u San Francisku. Generalni direktor Ejžiana Erljansa Jun Jung Do rekao je da prema njegovim informacijama kvar na motoru nije uzrok pada. Britanska agencija takođe navodi i da je jedna od dve kineske državljanke koje su poginule, najverovatnije u opštem metežu pregažene od vozila vatrogasaca ili Hitne pomoći koja su jurila na mesto nesreće. Od više od 300 putnika i članova posade, u bolnici se i dalje nalazi njih 19, od kojih je šestoro u kritičnom stanju. Dve osobe su paralizovane zbog povreda kičme, navode televizije u SAD.

Komentari / 0

Ostavite komentar