Сарајлијама подршка из Бањалуке (ВИДЕО)

Више хиљада градјана окупило се данас испред заједничких институција БиХ.

Република Српска 11.06.2013 | 20:25
Сарајлијама подршка из Бањалуке (ВИДЕО)
Више хиљада градјана окупило се данас испред заједничких институција БиХ. Захтјевају хитно доношење Закона о јединственом матичном броју, на нивоу БиХ, као и оснивање Фонда за лијечење ван БиХ, у који ће посланици и министри улаћивати 30% својих плата. Један од захтјева је амнестирање од сваке врсте одговорности оних који су учествовали у недавној блокади Парламентарне скупштине БиХ, а чули су се и приједлози да се захтјеви демонстраната прошире и рјешавањем питања “Сејдић-Финци”. Осим Сарајлија и градјана из још неколико градова Федерације БиХ протестима су се придружили и Бањалучани. Дошли су да подрже захтјеве у вези јединственог матичног броја, али и да скрену пажњу на свој проблем. Са паралома ,,Парк је наш'' у Сарајево је стигло десетак Бањалучана. Међу окуопљеним грађанима највише је било студената, али су им се придружили и старији суграђани као и професори. Сматрају да је крајње вријеме за бунт, како би се, како кажу, неодговрни политичари натјерали да раде свој посао. Иако се испред Заједничких институција БиХ окупило више хиљада грађана јаке полицијске снаге нису им дозволиле да приђу ни близу улаза у зграду Парламентарне скупштине и Савјета министара. Прилаз тим инстиуцијама био је онемогућен и новинарским екипама. (БН ТВ) [јwплаyер цонфиг="Оут-оф-тхе-Боx_цопy" медиаид="34747"]

Коментари / 506

Оставите коментар
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ѕом

19.04.2024 12:31

Да си ишо у школу знао би.:))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сом

11.06.2013 21:52

Која је то математика, таква се не уци ни у једној сколи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сома

11.06.2013 21:59

Гледам по спортским догадајима, вијестима, новинама,па цак и споменицима из прослог рата тамо гдје се могу процитат иимена, тамо у федерацији све мијесана имена има срба, муслимана, хрвата.... Није ми јасно, како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 19:28

@са; јесте, теско је признати истину ! Треба мјењати власт и отпустити цјелу скупстину и парламент !!! Парламент и скупстину је прегазило врјеме, све сто они изгласавају мозе народ да сам припреми и заврси. Гласање електронски, као електронско банкарство, предлоге закона путем маила или СМС-ом. Али не то није добро !!! То је фуј !!! Остали би без плата од 10 000 КМ. Од толике плате мозес платити 4 ИТ инзињера или 6 ИТ оператора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 18:52

Све сто је у циљу раздвајања срба и муслимана подрзавам осим рата јер невини страдају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 18:07

@Сарајлија Ја не казем да је 150000 Срба побијено у Сарајву ја само казем да они висе не зиве ту, а сто се тице Бања Луке и дрхух градова под контролом Срба истина је да су се Босњаци исели ја то неоспаравам. Сарајево је било други град по броју Срба у бивсој Југославуји и зато да је остало мултиентцко као сто је било, ме бе вец имали градјанску БиХ. @СА Истина је да су цркве остале неостецене у Сарејеву али није проблем у томе, преблем је сто нема висе вјерника. У Техерану има висе цркава него у многим хрсцанским градовима али су празне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.06.2013 18:09

Мислио сам увек да смо ми босњаци заостали,а кад видим ове кометаре и српску политику јос су у рату 92,де људи висе се смирите..сви ми знамо да ви висе волите сами зивети и ниским друг8м,а ста цес кад нам је бог наредио брацо да морамо зивети скупа:)))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 18:13

И био си у праву,јесте.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 18:14

Патриота@ Па реци нам колико је поједено у БЛ-у?приједору?опсада него ста.посртоје снимци.цијели свијет то зна.знам да ти је теско погледати истини у оци.болно је.истина се зна.супља је заиста када немас аргументе вец само испрана српсука матрица која нигдје висе не прилази.цак и Бг прихвата истину.прухватити цес и ти.полако,треба ти само мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк ницхолсон

11.06.2013 17:07

ја сам некада поцео да цитам и гледам српске медие са намјером да схватим овај народ али сада јос мање разумијем. Србија иде ка признању Косова за улазак у ЕУ док Срби у БиХ кроз РС имају сва могуца загарантована права требају само пар ситница да се договоре у заједницким институцијама БиХ и да имамо једног представника у ЕУ (сто од нас трази цијели свијет) и имали би сасвим други зивот и стандард овде. Ако неко унисти РС онда це то бити Срби сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:38

Прика нико не спори да није било зртава први од свих предсједника(којег не подрзавам) Алија се извинуо у име АРБИХ свим зртвама,па пријатељу казем ти изузми Грбавицу 1,2 Илидзу илијас враце не морам ти прицати да један дио Добриње и сада у саставу РС такодјер и Лукавица понављам зртви је било али та манипулација бројкама је страсна,а то помирење ваљда треба да крене од агресора нису ваљда ванземаљци 3и по године терорисали Сарајево да не прицамо да влада РС није усвојила резолуцију о сребреници о окупацији Бихаца и Горазда о прогону из Бијељиње Бања Луке Приједора Висеграда итд да не прицамо но зар мислис да треба градити будуцност на мрзњи ово је 21 вијек ваљда ово треба градит на неким господским манирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:56

Сарајево ниста горе него Бања Лука,мислеци са етницким цисцењем,са једином разликом да је Са дрзано у опсади 4.године и гранатирано,а БЛ није.попис це.показати све то ко је гдје и колико је.кога остало.п.с у Са није срусена ни једна црква.колико није срусених дзамија уБЛ-у?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@са Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

11.06.2013 17:10

Да и са јос једном разликом сто у Бањалуци ноц није појела на десетине породица као сто је у Сарајеву била хајка на све сто је српско,посто вам војне акције нису исле од руке,окомили сте се током те "опсаде" о којој прицас на све сто је српко и беспомоцно,а ти сада некоме дијелис лекције,како те није срамота,докле висе те супље прице у које ни себе не мозес да убједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

АУ ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

11.06.2013 16:15

Сто се тице дзамија и русења, то смо камен дали за обнову моста у Мостару да се споји истоцни Мостар са западним Мостаром као сто су биле и везане заставе. У сваком ЈМБГ треба да стоји нациај (срби ознацени са бројем 3) и наравно савезна дрзава или ти ентитет. Под ентитети као сто је Брцко и хрватска федерација, а мозе и број канте (кантона, свајцарци моји, од свајцарске остадосе само волови). Нпр. датум родјења: 0101001 (01.01.2001), цељаде муско 1, србин 3, дрзава 1 (број за кантин 00, ако је Брцко 01), ГОТОВО, Заврсено. узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 17:35

@Тоти И ја сам из РС, не брини... Тако да из прве руке знам какво је срање. Мислис да је успјесно управљање толико број незапослених, сколе и болнице као стале, јавно превоз као запрезна кола, 50км аутопута којих се гради висе од 10 година, неравномјеран развој истока и запада, поједини посланици и остали народни представници имају и преко 10 000км мјесецних примања, просјецна пензија од 280км, мито и корупција на сваком цоску, зивот ср своди на скупљање "стела", итд... Ти то зовес добрим управљањем земљом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:37

Не зеле муслумани и католици у БиХ да зиве заједно једни са другима и са србима. Они зеле да се укине РС да би они могли да раде на територији комплетне БиХ ста год зеле. Погодите онда ста би се десило са србима у Бих. Зато срби бранимо Републику Српску. Федерацијо далеко ти куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:21

@нецовјек из Сарајева нисмо ми против свих, нико нас не интересује...ми смо за слободу...а у Сарајеву не видимо слободу за нас...видимо транспарнете против Републике Српске...видимо Суд БиХ који амнестира злоцине над Србима...видимо вехабије и Ал каиду која цак напада и на УСА, ста ми да оцекујемо?...видимо етницки цист град у коме не смијес ни реци да волис Републику Српску...не видимо у том граду ниста добро за нас...Сарајево је бас онакво како га Босњаци зеле и замисљају...за нас град концетрационих логора...неказњених злоцанаца...ми са вама нецемо и то није против свих...сјецамо се ми времена када су нас прогонили, забрањивали да радимо, убијали...због свега тога од нас имате махање...ви радите са собом ста хоцете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@човјек из Сарајева Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 14:47

@ СРБ-ИН Залосно је када видим твој коментар престани зивјети у 92 години окрени се будуцности и о каквим ти лазима прицас па у Сарајеву сада не зиви 300 000 људи знаци ли то да је прије рата у Са зивјело 80% Срба? дај побогу па РС је комплетна оцисцена од несрба засто то не спомињес то је прослост не треба је заборавити али побогу јел на томе треба градити сузивот п.с Илијас Вогосца Грбавица Грбавица 2 и Враце су прије рата биле искљуциво насеља/опстине гдје су зивјели Срби потписивањем дејтонског споразума тамо је наредјено исељавање цитавог Српског становниста (96 година) како се мозе десити прогон уколико је цитав рат сарајево било опкољено куда би ти људи излазили ? немој да буде смјесан зртва си медија типа ПТПЦ и Гласа Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@СРБ-ИН Управо тако,више него одлично речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 14:57

@ Сарајлија Изгледа да си ти из математике имао јединцу. 150000 од предратних 480000 становника није 80% него 32%. П.С. Надам се да ти није касно да идес у вецерњу сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 14:58

ја цу да зивим како ја хоцу...имам право на то јер ја сам зртва етницког цисцења, терора и прогона...ја сам зртва свега оног сто ти сматрас борбом за слободу...ја сам био та сметња која се морала одклонити...о твом Сарајеву сам написао ста мислим...РТРС уопсте не гледам а од новина цитам "Вецерње новости", "Блиц" и "Независне"...ти зиви како хоцес имас право на то...али никада неце бити промјењене цињенице које сам вец писао...у Републику Српску је повратак веци бар 20 пута од повратка у Сарајево, мозда мислис да је боље зивјети у Братунцу него у Хадзицима?...засто је то тако знамо сви...али ти ни други као ти то никада неце признати...ЗАТО СА ВАМА НИКАД ВИСЕ ЗАЈЕДНО...ЗАПАМТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

12

11.06.2013 15:03

Није први пут да се границе прекрајају и уредјују по новим правилима. Дејтонским споразумом је потписано уредјење какво је сада то знаци да је БиХ састављена од 2 ентитета и дистрикта. РС је поцела издавати ЈМБ тако и дисктрикт ста сад ови из Федерације зеле ? Да се неко из БН води у Тузли хахахах па само 80.000 хиљада војника је изгинуло а о цивилима да не прицам ,расељено итд. Нема нико у РС ко је нрмалан да то позели. Нека се донесе ЈМБ на ниво Федерације и проблем је ријесен. Нема никакве подрске из Бањалуке Сарајеву а ако СЛУЦАЈНО има то су појединци или групице у слузби запада. Односно долара или еврица

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

11.06.2013 16:02

О цему ви то?закон о ЈМБГ је постојао сво ово вријеме са регистрационим подр.Уставни суд је оспорио само називе опстина које су промојењене.Политицари и РС-а су то искористили да мијењају регистрациона подр. И тиме је настао проблем.тацно је да је РС исвојио закон,алу је тацно и то да це га укинупти Уставни суд и прогласити невазецим издате ЈМБГ и тиме це се опет имати проблема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

11.06.2013 15:12

Бивси Сарајлија Пале,Истоцно Сарајево и околна мјеста су прије рата биле у склопу Сарајева ако из пописа изузмес та мјеста и мјеста која сам ти навео у прослом посту јел ти и даље сматрас да је ту врсен прогон те колицине становника о којој прицас ,злоцина је било и то је сигурно тацно организовано НИЈЕ царсија је мала све се сазна у секунди..ваљда ти то знас !? СРБ-ИН искрено ми је зао сваке невине зртве тако и тебе но добро знас да су Босњаци највеце зртве рата 100X вец ико други и зиви како хоцес сматрам једино да на насој дјеци остаје свијет ако мислис да им треба усадјиват мрзњу према другом цим се роди само сто се другације зове онда це бити да ја не владам собом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУ

11.06.2013 16:14

Треба организовати протесте испред аустријске амбасаде, са захтјевом да се уведе аустријска управа у БиХ... Не знамо ми сами, бице да нисмо науцили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси Сарајлија

11.06.2013 15:26

@ Сарајлија Ја се само позивам на на попис од 1991. Пале су једно веце село а Исттоцно Сарајево је прије рата имало неколико хиљада. Цињенице је да је нестало 150000 Срба ис Срајева и када Босњаци признају то моцицемо да градимо заједницку БиХ. Ако ја нисам у праву засто се Босњаци спростављају попису становниства по наицоналној основи јер це се видјети, када се упореде подаци предратног Сарејева( без Пала и Истоцног Срајева) са овим садасњим колико је Срба остало у Сарјеву. П.С. Само за рекорд ја сам родјен у опстини не опцини Центар Сарајево каио моји родитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

11.06.2013 15:31

немојте се свађати него гледајте будућност..имам довољно година да вам могу то рећи,рс нико не жели укинути нити србе тлаћити..проблем је што политићари помињу припајање србији, а шта сада, нико то не помиње а пунили су главу са тим исто као и што сада прићају о независној рс а од тог ништа..Србија у мрској Европи са јасним стандардима,године пролазе а ви дјецо немате ни кинте,родитељи незнају како платити намете, рачуне од јадне и нередовне плате лијећимо се по болницама нпр.Добој гдје је као у штали али ок је то можете тако до гроба док додик тихић и слићни даве се шницлама по којекаквим егзотићним мјестима а ви трухните за компјутером и слушајте како ваши вршњаци вриште по уређеним спортским центрима аква парковима излетиштима итд ми остајемо овдје у овом јаду..објашњавајући једни другима како је било прије 21год у то ће вам живот проћи,позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 14:13

@Никола жалосно, ал факат жалосно. Стари, ваљала је Југа јер је било како СРБ-ИН каже. Јел се неко мало нешто пође противити, зна се гдје заврши. Шта вама треба да се деси да сконтате да НЕ може бити по вашем? Нема шансе да то прође у Босни. Мора бити компромис, једног дана морате отворити очи, јер глупо је живити у мраку. Сам против свих...ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

12.06.2013 17:23

Ако је истина да су хрвати и босњаци настали од срба онда ми се гади сто сам србин. Надам се да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 13:39

Југосталгичару, искрено да ти кажем, да су имало цивилизирани били политичари тог времена, да није било мегаломана, егоиста, фотељаша, националиста, остала би Yуга цијела и било би нам по мјери. Парирали би свима регионално и у свијету. Овако смо задња стока. И испаштамо ми дјеца и испаштат ће наша дјеца. Што се мене тиче, може ставитит какав год број, и не мора ништа значити, ал нек буде један-јединствен. Нек се зна да је Босна и Херцеговина. Да смо сви исти са истим правима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ-ИН

11.06.2013 13:49

са Босњацима протествовати да укинемо Републику Српску?!!...па нисмо са круске пали...мозете купити неке медије, али не мозете 1 300 000 Срба из Републике Српске...од 1 300 000 бар 800 000 су зртве етницког цисцења 150 000 је протјерано из тог Сарајева и нико одговарао није...и сада да заједно униставамо Републику Српску...не будите смијесни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Индигооо Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@човјек из Сарајева Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нк

11.06.2013 13:17

Занимљиво како сад закон о јмбг крши територијалну замишљеност, а када су уводили пдв, прошао је глат. Тада нико не помену територије. Мислиш специјалце у цивилу да пошаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индигооо

11.06.2013 13:27

@Никола Човјече, на протестима има људи, који нису имали никакве везе са Југом, једино што смо рођени у њој и недуго након тога се распало. Видиш ли ти колико омладине има тамо? Као да је неко одлучивао од нас хоће ли се расцијепити или не. Ово није питање шта је некада било, престани живјети у 92. Живи у 2013. гдје нам је свима лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.06.2013 12:24

сву банду обарати хитно!и у РС и у федерацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

11.06.2013 12:38

Предлажем преседнику Додику да пошаље специјалце да ослободе демонстранте из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек из Сарајева

11.06.2013 12:39

Људи из РС-а уздигните се од национализма. Окупите се и дигните свој глас. Немојте да нас као стоку третирају због својих фотеља. Да нас трују лажима. Дајте да живимо како људи, да радимо, да напредујемо, да нам свима буде љепше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

11.06.2013 12:51

Ма људи моји није битно јеси ли из Републике Српске или си из Федерације ми смо у истим говнима .Дигни мо се сви заједно и ову владајуцу банду растјерајмо.Има паметнијих људи који це повести народ у бољу будуцност да народу и дјеци буде боље.Избио је цас народе ујединимо се и тјерајмо ову багру са власти.Накрали су се од народа и њихова праунуцад могу од украденог да зиве.Смрт Фасисму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалн

11.06.2013 13:06

Ја лицно не подрзавам Додика али овај закон о ЈМБГ прелази границе ентитета тако да на мала врата, заговорници "граденске "БиХ, хоце то да прогурају. Југа која није била ни близу један цовјек један глас, гдје нико никога није могао мајоризовати, па је та иста сметала овим заговорнцима "граданске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ